avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirias fara contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirias fara contract

Am o persoana feminina care locuieste in apartamentde 1 an fara contract. Eu nu locuiesc in tara si cand am ajuns am gasit lucruri distruse in apartament,nu a vrut sa plătească chiuveta care a spart o si de aici am ajuns la conflicte iremediabile.Eu i am adus la cunostiinta xa nu mai vreau sa stea si sa plece,dar nu pot sa o las mai mult de 3 zile,ptr. ca eu plec joi la munca.Ma amenință si spune ca merge la ANAF si vreau sa o las sa mai stea 2 săptămâni,lucru care eu nu pot sa astept si sa las cheia pe mana ei.Am hotărât sa isi ia hainele si lucrurile uzuale,urmand ca mobila sa o ia in prezența unei rude cand vrea.Ea refuză acest lucru si vrea sa ramana singura in casa,lucru imposibil ptr.ca eu nu mai vin decat anul viitor.Parerile specialistilor se contrazic,ce sa fac? Multumesc anticipat si astept raspunsul cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: alice65 , utilizator 19:46, 21 Iulie 2021
Ati ales varianta nefericita de a nu avea contract aveati si alte variante comodat,contract de inchiriere cu o anumita suma la care faceati un aditional etc.Puteti sa fortati nota cu chiriasa dar va puteti astepta la o sesizare la anaf..toti chiriasii scotand aceasta carte din maneca cand ajung la conflict cu proprietarul.
Multumesc frumos! Acum am vazut raspunsul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privarea de libertate cr15t1 cr15t1 buna ziua. se considera savarsirea infractiuni de privare de libertate in cazul in care sotul isi obliga isi foteaza nevasta sa stea cu el desi aceasta nu mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! revin...si imi cer scuze,sau poate ca eu nu inteleg,cum ... Simplu71 Simplu71 Buna ziua! Revin...si imi cer scuze,sau poate ca eu nu inteleg,cum pot fi notificat sa parasesc un imobil in 30zile,la care am un contract de COMODARE pana la ... (vezi toată discuția)
Divort,custodie Lili27 Lili27 Buna dimineața!problema mea e urmatoarea:sunt căsătorită de 8 ani,am un copil de 7 ani,dar din mai multe motive căsnicia nu mai merge.am hotarat de comun ... (vezi toată discuția)