Buna dimineața!problema mea e urmatoarea:sunt căsătorită de 8 ani,am un copil de 7 ani,dar din mai multe motive căsnicia nu mai merge.am hotarat de comun acord sa divorțat dar nu vrea sa renunte la copil.momentan sunt la mama,am avut 3 saptamani de lucru,i-am făcut în loc unei doamne la un bar.nu e dispus să imi lase fetiță,pune condiția sa-mi gasesc gazda si servici in orasul unde e el,poate sa ma scoată din drepturi,sau sa declare ca am parasit domiciliul în condițiile în care si el a venit pe la ai mei si pe la locul acela de munca?e hotarat sa imi ia copilul.am nevoie de un sfat,va rog din suflet
Nu va poate lua copilul dacă aveți un avocat bun. In plus fetita de 7 anișori va fi întrebata de instanta cu cine vrea sa stea si in general copiii sunt atașați de mame mai mult decât de tati. Dar nu va bazați pe asta. Aveți de dus o lupta crunta. Sfatul meu este sa va angajați un avocat bun.
Aveti prima sansa pt a se stabili domiciliul fetei la domiciliul dvs daca faceti dovada ca realizati venituri,aveti unde sa locuiti etc.Puteti sa plecati cand doriti si unde doriti amenintarile sotului nu sunt relevante.
Nu există absolut nicio repercusiune pe plan juridic dictată de plecarea dvs.
Într-adevăr, cum a învederat colegul meu, în lumina Codului Civil actual, poate fi ascultat si copilul care nu a implinit varsta de 10 ani, daca instanta de tutela considera acest lucru necesar in justa solutionare a cauzei.
Mai mult decât atâtc art 264 din Codul Civil statornicește dreptul copilului de a fi ascultat, precum si importanta opiniilor copilului, ce urmeaza a fi luate in considerare, raportat la varsta si gradul sau de maturitate.
Luați-vă un avocat competent și luptați pt copilul dvs, solicitând stabilirea locuinței acestuia la domiciliul dvs, autoritatea parintească exercitată în comun, pensie de întreținere.