avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Furt de date personale: cineva a folosit numele și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Furt de date personale: cineva a folosit numele și CNP-ul meu pentru o tranzacție imobiliară

Imi cer scuze daca exprimarea e un pic inexacta, nu lucrez in domeniul cadastral.
Am efectuat cadastrul la apartamentul proprietate personala, pe care il detin de peste 25 de ani.
Pe actele cadastrale primite, numele si CNP-ul meu sunt corecte, dar adresa e gresita partial.
Cerand explicatii persoanei care s-a ocupat de cadastru, aceasta mi-a spus ca in sistemul "Mantis" - nu stiu ce reprezinta acest sistem -numele si CNP-ul meu apar legate de o tranzactie imobiliara efectuata in 2016.
La aceasta tranzactie din 2016 s-ar fi "introdus in sistem" adresa sub forma gresita, iar in prezent, cand apare CNP-ul meu, sistemul "completeaza automat datele", inclusiv adresa gresita.
Eu nu am efectuat nici o tranzactie imobiliara - nici in anul respectiv nici in ultimii 20 de ani; nici macar nu eram in tara, ci in strainatate, de unde am revenit recent.
As dori sa aflu despre ce tranzactie este vorba, cine si cand a folosit datele mele personale si in ce scop.
Unde sau cui trebuie sa ma adresez? Institutie/autoritate?
Orice sfaturi sunt binevenite, sunt dezorientat si nu stiu ce am de facut. Mi se pare o situatie destul de grava.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator

andreeabudala a scris:

Dacă doriți să aflați informații despre creditele dumneavpastră(dacă aveți sau nu) puteți face cerere online la Biroul de credite, în 2 zile primiți răspunsul și este gratuită 1 pe an. Multă baftă!

Multumesc pentru raspuns, din pacate NU pot face nimic online, mi se spune sa ma duc sa depun nu stiu ce acte nu stiu unde, deoarece CNP-ul nu apare in sistem sau asa ceva... Nu am timp de asemenea prostii, si nici nu ma asteptam ca in Romanica sa se poata rezolva ceva online!
M-am inscris deja in audienta, sper sa se rezolve -din cate am vazut, acolo domneste un mare "sictir" fata de problemele cetatenilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala bancara grava - card ContSters96141 ContSters96141 O situatie mai ciudata mi s-a intamplat si anume: Cardul meu a expirat si banca a reemis unul nou din oficiu. Cardul nou a fost eliberat de Banca impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Bună seara dintr-o eroare umana din 1997 până in 2007 am avut ... Cosarca Cosarca CNP GREȘIT Bună seara , Dintr-o eroare umana din 1997 până in 2007 am avut CNP-ul greșit în buletin. Fiind prima data CNP-ul scris cu pixul pe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu casele de pariuri titinovac titinovac Am de cativa ani cont la o casa de pariuri online si uneori am jucat diverse jocuri de noroc unde am castigat ceva sume. O conditie a celor de la casa ... (vezi toată discuția)