avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

tva

nu m-am inregistrat ca platitor tva pt ca contabila nu a stiut ca s-a modificat plafonul a trecut un an si cateva luni am de platit tva 250 milioanne lei vechi sint disperata ce sanse am?
Cel mai recent răspuns: mona_genes , utilizator 11:54, 11 Noiembrie 2009
Toate se rezolva, intr-un fel sau altul...nu fiti disperata.
Neinregistrarea ca platitor de TVA nu e mare lucru , si daca sunteti la prima abatere scapati doar cu o amenda .
Daca aveti de plata 25 000 de lei , un contabil bun poate micsora suma , in mod legal , in functie de obiectul de activitate al firmei .
Poate nu am explicat coret este vorba de250 de milioane lei vechi pentru mine este tragic pt ca am imprumuturi pe care tr sa le returnez si nu mai am cum sa mai imprumut alti bani Plafonul este depasit din decembrie sau noiembrie 2008 Am obtinut o promisiune de amanare a sumei adica o reesalonare a sumei dar pe urma am inteles ca este egal cu 0 pt ca majorarile cresc in continuare Din acesti bani 30 sunt majorari mai este un amanunt important nu am descoperit eu ca firma greseala ci fiscul cand am fost chemata la control in acest caz spun ei ca nu se mai poate face nimic si sunt buna de plata durerea mea este cu atat mai mare pt ca am vrut sa preantampin criza si din iunie am renuntat la un angajat din doi si am lucrat eu ca "patron " daca ma mai pot numi asa ca sa trec mai usor peste EA sant la prima abatere
firma este sc magazin mixt
de ce nu ma ajuta nimeni astept cu nerabdare un ajutor cat de mic

Alte discuții în legătură

Depasire plafon tva ani77 ani77 Buna seara, am preluat acum o saptamana o firma care are destul de multe probleme. In momentul in care am primit baza de date de la fosta contabila am observat ... (vezi toată discuția)
Compensare tva dozo dozo Doresc un raspuns in urm.speta : -la luna aug.am avut control pt.depasire plafon 35000euro, rezultand in baza procesului de inspectie fiscala suma de plata de ... (vezi toată discuția)
Tva la pfa-urile pe norma de venit magGda magGda Am depasit plafonul de 35.000 EURO in dec 2008. Nu sunt platitor de TVA, avand un PFA pe norma de venit, pentru care contabila mi-a explicat ca nu sunt ... (vezi toată discuția)