avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Exercitare profesie psiholog fara CI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Exercitare profesie psiholog fara CI

Buna seara, va rog, cum pot profesa ca psiholog
/ psihoterapeut angajat al unui cabinet de medicina de familie?
Astept cu deosebit interes raspuns.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 13:22, 28 Iulie 2018
Ce intelegeti prin CI ? Carte de identitate ?!
Va trebuie diploma, atestat de la Colegiul psihologilor si contract individual de munca incheiat cu cabinetul medical.
Nu cred ca un medic de familie poate angaja psiholog/ psihoterapeut. Nu intra in competentele/ activitatile unui cabinet de medicina de familie.
Pentru incheierea unui contract aveti nevoie de un act de identitate ... prin act de identitate se intelege cartea de identitate, precum si cartea de identitate provizorie si buletinul de identitate, aflat in termen de valabilitate.

Legea 213/2004
art. 6
Exercitarea profesiei de psiholog se desfăşoară:
a) în sectorul privat, în regim salarial, sau independent cu drept de liberă practică, potrivit dispoziţiilor prezentei legi şi ale altor reglementări şi acte normative în vigoare;

b) în sectorul public, în care psihologii au, după caz, statutul de funcţionar public, cadru didactic şi alte funcţii, potrivit prevederilor legilor speciale şi regulamentelor sau statutelor instituţiei respective.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nici una din afirmațiile de mai sus nu este valabilă. Trebuie dacă sunteti licențiat al unei făcurăți de psihologie sa va înscrieți in Colegiul Psihologilor din România. Dupa ce va înscrieți puteți face cu acel cabinet medical un contract de colaborare care sa cuprindă toate aspectele dorite de părți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitare profesie de psiholog - cum pot face asta? Psiholog Baidac Psiholog Baidac Cum pot exercita LEGAL profesia de psiholog, dacă nu am cabinet? (vezi toată discuția)
Un psiholog poate angaja alt psiholog ? amria amria Buna ziua. Lucrez de mai bine de 3 ani angajata ca psiholog, (mai intai in cadrul unui SC care presta servicii de natura psihologica, iar apoi in acelasi loc, ... (vezi toată discuția)
Atestat de libera practica TheoMe TheoMe Legea 213/27.05.2004 regl.exercitarea profesiei de psiholog in Romania, eu am terminat profil psiho-pedagogie si desi la un moment dat in aceasta lege ... (vezi toată discuția)