avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu chiriasii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu chiriasii

Buna ziua! Am o problema cu un chirias care are contract pana la sfarsitul anului 2009. In momentul acesta nu are chiria si unele facturi platite la zi (in contract scrie ca trebuie platite la zi, inclusiv chiria). Nu poate fi contactat telefonic si nu este de gasit la apartamentul inchiriat. Vreau sa stiu cum se poate intra in apartament, daca am dreptul, cum i se poate sista unilateral contractul si cum se pot recupera banii datorati. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters67773 , utilizator 08:02, 17 Noiembrie 2009
vankina a scris:

As mai avea o intrebare.. Imi puteti spune daca e legal sa cer garantie chiriasului ?

Este legala solicitarea garantiei, insa nu este obligatorie, aceasta ramane la mica intelegere dintre chirias si proprietar.
De altfel, daca aruncati o privire pe anunturile agentiilor imobiliare, care se ocupa de intermedierea inchirierii de locuinte, veti observa ca, in toate cazurile, acestea solicita drept garantie suma echivalenta cu chiria pe o luna, suma pe care la sfarsitul contractului de inchiriere, proprietarul o restituie chiriasilor in cazul in care toate facturile sunt platite la zi, din apartament nu lipsesc bunuri, sau cele care existau nu sunt degradate voit in urma proastei folosiri de catre chiriasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie pierduta AnaMaria209 AnaMaria209 Buna ziua am o mare problema si nu stiu ce este de facut Am inchiriat in urma cu 5 luni un apartament contractul a fost incheiat pe loc cu pixul de mana in ... (vezi toată discuția)
Sa-mi dau chiriasul in judecata? alina_f alina_f Buna ziua, Chiriasul meu a plecat fara sa ma anunte, mi-a lasat chieile in posta, nu mi-a platit chiria pe ultima luna, o parte din chieltuieli, ... (vezi toată discuția)
Evacuare prin instanta chiriasi si proces penal pentru vatamare corporala urtimudnairda urtimudnairda In data de 10 ianuarie 2009 soacra mea a inchiriat un apartament dar nu a incheiat contract de inchiriere la circa financiara pentru ca chiriasii nu au avut ... (vezi toată discuția)