avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutie pentru copii care se joaca fotbal in parcare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutie pentru copii care se joaca fotbal in parcare?

Buna ziua!

Presupun ca este o problema generala si foarte des intalnita. Am probleme cu copii care se joaca fotbal cu mingea in parcarea de masini in care imi parchez si eu masina (este parcare, semnalizata prin marcaje pe asfalt). Mentionez ca nu am locul cumparat la primarie, este parcarea comuna a blocului si functioneaza pe metoda "prinde loc cine poate",

Ideea este ca parcarea este destul de ingusta, iar mingea copiilor care se joaca aici ricoseaza foarte usor pe masini. Eu personal mergeam spre masina cand am vazut cum mingea este deviata pe capota masinii mele. Nu m-ar supara nimic, insa urmele chiar se vad din cauza nisipului de pe minge.

Autorii (copii) sunt aceiasi (vreo 5 la numar), le-am spus pana acum de 3-4 ori sa mearga in alta parte, le-am spus cu frumosul si n-au inteles. Parintii acestora sunt tipul acela de parinti scandalagii (de aceea nu am mers la ei la usi sa-i avertizez), prin urmare ma vad intr-o situatie in care nu mai am solutii.

Spuneti-mi va rog, pe cale legala ce pot face? Sa sesizez politia in momentul in care ii vad in parcare? Ce sa fac? Nu este corect deloc sa am masina zgariata de acestia. Alta parcare este prea departe de mine pentru a putea sa ma mut eu. Astept raspunsurile dvs, multumesc!
Din pacate legislativul nostru nu s-a gandit sa conceapa o infractiune care sa sanctioneze astfel de copii care joaca fotbal in parcare...lasand gluma la o parte, inteleg ca este o situatie neplacuta, dar nu prea aveti ce face (legal vorbind). Pe de alta parte, daca exista totusi avarii serioase la masina, atunci parintii copiilor minori sunt raspunzatori pentru faptele acestora si pot fi trasi la raspundere in acest sens.
Pe hartie, da pot fi trasi la raspundere, dar in realitate nu se poate dovedi (chiar daca este clar urma de minge cu formele, patratelele de pe minge), pentru ca este cuvantul meu contra cuvantului lor.
Deci, ca sa inteleg mai clar, daca voi apela la politie (de exemplu locala, nu neaparat rutiera), nu se va lua nicio masura?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Catalin9871, utilizator
Puteti sesiza organele de politie pentru o eventuala distrugere si vedeti ce pozitie iau...conteaza mult peste cine dati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare sau loc de joaca ptr copii? karla-maria-ioana karla-maria-ioana buna seara ,locuiesc in bucuresti sector 4,am o masina ptr care imi platesc locul de parcare,problema este ca aceasta a devenit loc de joaca ptr ... (vezi toată discuția)
Copiii distrug masina zilnic. ce sa fac? NANETE NANETE Masina mea este parcata pe un loc platit primariei, in fata blocului. intre locul de parcare si cel de joaca de asemenea amenajat de primarie nu este decat un ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)