avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Norme zgomot șantier noaptea
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Norme zgomot șantier noaptea

Buna ziua!
Langa blocul meu se construiesc inca 2 blocuri. Cei de pe santier muncesc 24/24, dar cel mai deranjant este in timpul noptii 00-05 am. Am masurat nivelul de zgomot si am obtinut peste 40dB in casa si peste 60dB cu geamul deschis. Nu exista nicio lege care sa limiteze macar nivelul zgomotului pe timpul noptii? Ma pot adresa cuiva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:02, 26 Iulie 2018
Legea nr. 61/ 1991 privind linistea si ordinea publica. Gasiti legea aici: www.avocatnet.ro/articol_361...
Vedeti art.2 pct.25-27.
Notificati firma de ctii. si dezvoltatorul/ inestitorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Puteti depune sesizari scrise, cu nr. de inregistrare/ data la primarie, politie, Agentia teritoriala de mediu si Directia de sanatate publica.
Deranjant este nu numai zgomotul ci si vibratiile.
Este bine sa detineti buletine de determinare noxa zgomot si noxa vibratii, in urma unor determinari facute in zile diferite, ziua, dar si noaptea, la ore diferite (inclusiv la orele de protectie mentionate in lege).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi Blueberry Blueberry Buna ziua! Am o problema cu vecinii mei, mai exact cu vecina, care la 12 noaptea vorbeste la telefon, foarte galagios de nu ma pot odihni. Avem balcon comun ... (vezi toată discuția)
Functionare spalatorie auto 24/7 Davai_davai Davai_davai O spalatorie auto care functioneaza langa mine si-a extins afacerea cu un punct nonstop jetwash. Aceasta extensie imi afecteaza proprietatea datorita ... (vezi toată discuția)
Zgomot deranjant non-stop Roxana8 Roxana8 Buna ziua! Locuiesc la etajul 1 iar la parterul blocului se afla un magazin alimentar de foarte multi ani. De aproximativ 3 ani, proprietarul a facut cateva ... (vezi toată discuția)