Buna ziua,
In anul 1972, X cumpara de la Y un teren cu contract de vanzare cumparare cu martori (semnatura privata). Tot in acel an X obtine autorizatie de constructie si construieste o casa pe terenul cumparat. X nu mai detine acel contract de vanzare cumparare a terenului, pierzandu-l, iar in CF apare proprietar vanzataorul care se presupune ca este decedat, de foarte multi ani neaflandu-se in tara.
In anul 2008 X a decedat, dar continua sa locuiasca acolo fiul sau, situatia imobilului ramanand incerta. Astfel se doreste ca fiul (care locuieste in acel imobil din 1972) sa fie proprietar pe acel teren si constructie, avand o sora care nu are nicio pretentie asupra imobilului.
Intrebarea este:
Cum ar putea fiul sa obtina dreptul de proprietatea asupra terenului si constructiei? Ar putea acesta sa solicite uzucapiunea in instanta asupra terenului, iar in privinta constructiei sa se faca succesinea?
As avea rugamintea sa-mi explicati foarte pe scurt care ar fi pasii ce trebuie urmati pentru ca fiul sa obtina dreptul de proprietate asupra imobilului?
VA MULTUMESC
Buna ziua,
Da, ar putea fi o solutie uzucapiunea+ accesiunea, dar trebuie gasit un parat, adica un mostenitor al vanzatorului. care sa fie chemat in judecata. In cazul in care nu exista mostenitor, trebuie constatata mostenirea vacanta si fiul vanzatorului se judeca cu statul, adica satul/orasul unde se afla imobilul.
Cel mai bine este sa va adresati unui avocat, cu toate actele si explicatiile posibile si care sa va sfatuiasca/ consilieze in totala cunostinta de cauza.
O zi buna!
Uzucapiune
mihaelamosman
in anul 1972 parintii mei au cumparat o casa cu 1100 mp teren,cu chitanta de mana si pentru care am obtinut ulterior titlu de proprietate.In prelungirea ... (vezi toată discuția)