Buna ziua,
Va rog sa ma sprijiniti cu o indrumare pentru urmatoarea speta: tatal meu a iesit la pensie in anul 2008, iar in anul 2017 a decedat. Dupa efectuarea succesiuni, am descoperit prin documente ca mai are un cont deschis la o banca cu o anumita suma, motiv pentru care am facut un supliment la succesiune pentru a ridica acea suma. Insa ulterior de la banca ni s-a comunicat ca acela este un cont de garantie de gestionar si ca putem ridica suma doar cu acord din partea angajatorului. Insa, viramentul garantiei s-a facut in 2001 direct de catre tatal meu (nu de angajator). Nu stim cu ce societate s-a incheiat aceasta garantie, nici cei de la banca nu cunosc, insa cu toate astea ne solicita acord din partea beneficiarului. Ce putem face in acest caz? Angajatorul lui din vremea respectiva nu retinea garantie, este posibil sa fie in baza unui contract de colaborare, dar despre care nu stim. Cei de la banca nu ne pot elibera suma fara acord, desi este absurd pt. ca daca ei nu cunosc beneficiarul as putea aduce orice hartie din partea oricui. Plus ca el a iesit la pensie acum multi ani si ma gandesc ca daca acel cont ar fi trebuit executat, cu siguranta ar fi fost
In baza legii, angajatorul nu ar fi avut un anumit termen sa execute acest cont? Ce putem face, va rog?
Multumesc pentru sprijin!
Multumesc.
Am luat, insa dansii nu i-au retinut garantie in acea perioada. In cazul acesta, cum vom putea ridica acea suma, daca nu stim pentru cine/ce a fost constituit?
Din pacate nu. Avem doar un extras de cont din 2001 unde se vede suma depusa, de catre el, iar la explicatii nu este precizat.
Dar sunt curios daca as duce o hartie semnata de oricine, cum ar verifica cei de la banca ca el este beneficiarul.
La cum stau lucrurile, singura rezolutie este ca nu vom ridica niciodata banii si (cel mai probabil) vor trece candva pe veniturile bancii, lucru care nu este corect.
Dar cf. legii, in cazul in care ar fi adus prejudicii, beneficiarul nu ar fi avut un anumit termen in care sa execute acest depozit? Ca m-as lega de asta in sustinerea eliberarii sumei catre banca. Cine ar fi asteptat X ani sa recupereze un eventual prejudiciu?..
Multumesc
Raspunsul notarului
todirasc
Ca sa aflam conturile tatalui nostru care a decedat , de la banci(daca are ori nu conturi ) a trebuit sa mergem la un notar. Aici am platit o taxa si ni s-a ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie
lucian75
este legal ca angajatorul sa restituie garantie retinuta (euro) dupa 6 luni de la incetarea contractului?pot face ceva ptr a o recupera mai repede..avand in ... (vezi toată discuția)