avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces partajare bunuri comune. Cum mă pot apăra de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces partajare bunuri comune. Cum mă pot apăra de minciunile colosale scrise în întâmpinare?

Buna dimineata! Sunt la inceputul unui proces de partajare bunuri comune, fiind reclamant. Pana acum dupa depunerea cererii mi s au cerut 3 martori si mi s a spus ca trebuie sa astept raspuns - intampinare de la parat. Intampinarea a sosit cu niste minciuni colosale , pot spune de a dreptul SF. Eu pot dovedii majoritatea dintre ele (minciunile) prin martorii pe care ii am si unde este cazul si cu unele documente. Din cate am inteles de la avocat , maximul de martorii ar fi 3. Intrebarea mea este: daca pe parcursul procesului , nu sunt de ajuns marturiile acestor 3 martori mai pot pune si pe altii si prin ce procedura mai pot obtine acest lucru sau daca nu se poate , pot cere testare cu detectorul de minciuni ? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testul poligraf nu este recunoscut ca proba in dosarele civile la noi in tara. Puteti suplimenta probatoriul daca rezulta din dezbateri(discutiile din fata instantei). Sau daca rezulta din intampinarea depusa de parat aceasta necesitate.

Nu este limitat numarul martorilor la 3. Doar ca, de obiecei, instantele nu au rabdare sa asculte mai multi martori.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
As spune ca nu au timp, nu rabdare. Deseori au mai multa rabdare decat noi.
Totusi, as spune ca e nevoie sa mai discutati odata cu avocatul dv., unele chestiuni sunt intelese pe jumatate. Nu vi s-a cerut niciun martor, ati propus dv. 3 martori.
Se pot solicita probe in dovedirea contrariului aratat de partea adversa in conditiile procedurii cvivile, pe tot percursul procesului. Dar sunt reguli stricte despre asta.
Partea adversa va incerca la fel sa dovedeasca tot ce a sustinut in intampinare. Partea care nu reuseste poate pierde. Cam asa stau lucrurile cu „minciunile” in civil. Ele nu sunt minciuni, sunt situatii de fapt si de drept nedovedite. In esenta, conteaza nu musa ce sustii, ci dovada celor ce sustii.
Mai discutati cu avocatul sa aveti clara procedura.
Avocata mea este foarte buna in meseria ei , dar nu prea explica si vb mult cu mn. Am avut o si la divort unde am dovedit si am castigat custodia copilului, care la apelul facut de el fara nimic in plus la dosar la castigat din 3 vb. Si av mi a spus ca este posibil sa fi aranjat ceva cu cineva.... si uneori am dubii ca el a ramas cu tot ce am realizat in timpul casatoriei si are f multi bani , iar asta mi e teama ca poate infleunta procesul , daca oamenii care il judeca nu este corect. Multumesc foarte mult pentru raspunsul anterior.

Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu se intelege mare lucru din ce ati precizat mai sus. oricum, nu inteleg si nici nu vreau sa inteleg cine cu cine ce a aranjat. Sper ca nu vorbiti chestiuni de spaga pe net asa, ca si cum ar fi vorba despre a lua paine.
Daca aveti incredere in avocat, atunci foarte bine. Eu va spun ca normal ar fi sa va explice pana intelegeti, asta e una dintre obligatiile ei legale.
Ca sa intelegeti si mai bine el face goarte mult pe victima si plange la comanda .

Tuty1983 a scris:

Avocata mea este foarte buna in meseria ei , dar nu prea explica si vb mult cu mn. Am avut o si la divort unde am dovedit si am castigat custodia copilului, care la apelul facut de el fara nimic in plus la dosar la castigat din 3 vb. Si av mi a spus ca este posibil sa fi aranjat ceva cu cineva.... si uneori am dubii ca el a ramas cu tot ce am realizat in timpul casatoriei si are f multi bani , iar asta mi e teama ca poate infleunta procesul , daca oamenii care il judeca nu este corect. Multumesc foarte mult pentru raspunsul anterior.

Alte discuții în legătură

Calomnie/insulta ase123 ase123 Zilele trecute am primit un telefon de la un domn un telefon in urma caruia domnul ma acuza ca l am calomniat facandu-l procesoman in fata unor prietenii de-ai ... (vezi toată discuția)
Pasii de urmat la divort mariamaria1 mariamaria1 dupa ce a fost depusa cererea de divort ce urmeaza la termenul care se acorda ptr. judecata?exista din casatorie un copil major de 20 de ani. (vezi toată discuția)
Bună ziua! În timpul unui divorț cu un minor de 2 ani la mijloc,când ... Mirela Ameresei Mirela Ameresei Bună ziua! În timpul unui divorț cu un minor de 2 ani la mijloc,când tatăl acuza mama de fapte care nu le-a săvârșit,se poate face testul poligraf? ... (vezi toată discuția)