pandacrist a scris:
Sa cer in scris refuzul?...verbal mi s-a spus ca in baza legii 95/2006
Si daca mi-l dau..ce este facut?... Eu stau bolnav la servici fara sa reusesc sa merg la un medic de familie.
Este usor sa spui in baza legii x, nu asa refuzul trebuie motivat in scris cu mentiunea expresa a ctului normativ (articol, alineat , litera).
Dar sa vedem ce spune legea :
CAPITOLUL II
Asiguraþii
SECÞIUNEA 1
Persoanele asigurate
Art. 211. -
(1) Sunt asigurati, potrivit prezentei legi, toti cetãþenii români cu domiciliul în tarã, precum si ......... fac dovada plãtii contribuþiei la fond, în conditiile prezentei legi. În aceastã calitate, persoana în cauzã încheie un contract de asigurare cu casele de asigurãri de sãnãtate, direct sau prin angajator, al cãrui model se stabileste prin ordin al presedintelui CNAS cu avizul consiliului de administratie.
(1^1) Asiguratii au dreptul la pachetul de bazã de servicii medicale de la data începerii plãtii contributiei la fond, urmând ca sumele restante sã fie recuperate de casele de asigurãri de sãnãtate si Agentia Nationalã de Administrare Fiscalã, în conditiile legii, inclusiv accesoriile aplicate pentru creantele bugetare.@
Deci in conformitate cu textul legii dumneavoastra sunteti asigurat de la data "inceperii platilor" catre casa. Iar restantele (daca ele exista) se vor recupera de catre ..........
In concluzie mergeti si aratatile celor de la casa ce prevede textual legea pe care dumnealor o invoca.
Intrebare ?????
Dumneavoastra de la ce data aveti contract individual de munca la actualul angajator?