pandacrist a scris:
In prezent sunt angajat de la data de 10.08.2009. Inainte de asta am o intrerupere de circa 5 luni deoarece nu mi-am gasit un job, fara a avea nici un venit (somaj, ajutor social, etc...)
Am verificat...angajatorul are platit la zi tot si sunt trecut de ei in lista pt sanatate.
Nu prea inteleg de ce totusi se vehiculeaza aceasta idee cu plata de pe ultimii 5 ani a tuturor intreruperilor (6,5% din minim brut pe economie). Sora mea a patit la fel.
Problema este ca eu nu vreau deocamdata nimic decat sa ma pot inscrie la medicul de familie.
Ducetiva la casa de asigurari de sanatate si aratatii functionarului de acolo ce spune articolul din lege aratat anterior. Daca nu se rezolva, cereti sa vorbiti cu seful ierarhic si daca nici asa nu se rezolva, amenintatii ca-i dati in judecata pentru abuz in serviciu. Oricum faceti o plangere catre conducerea institutiei si solicitati sa va raspunda in scris care este temeiul legal al refuzului de viza din partea lor, in felul acesta aveti si temeiul real sa-i dati in judecata. Oricum in caz de urgenta medicala puteti sa va adresati oricarei unitati sanitare de urgenta si beneficiati gratuit de asistenta medicala (tot aceeasi lege prevede si asta)