avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CAS retro
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CAS retro

Buna ziua,
am o vechime in munca de circa 12 ani dovediti cu carte de munca. Nu am beneficiat niciodata de un serviciu de la Sanatate. In ultimii 5 ani am 2 intreruperi in munca insumate fiind de 11 luni. In prezent sunt angajat cu carte de munca si doresc sa ma inscriu la un medic de familie (deoarece mi-am mutat domiciliul). De la Casa de sanatate mi se spune ca trebuie sa platesc circa 400 RON pentru acele intreruperi din ultimii 5 ani , altfel nu sunt asigurat. In prezent lucrand si platind CAS-ul..nu sunt asigurat????
Cum sa platesc CAS daca nu am avut serviciu in acele luni, neavand nici un venit?? Si de ce sa platesc penalitati daca nu am fost instiintat de asta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pandacrist , utilizator 16:33, 5 Noiembrie 2009
Aritax Consulting SRL - Firma de consultanta fiscala ce ofera asistenta la intocmirea declaratiilor de impozite si taxe, certificare declaratie anula impozit pe profit 101, efectuare lucrari audit financiar si expertiza contabila, rambursari TVA, reprezentare in fata organelor fiscale [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
bootpublicitate, utilizator
In prezent sunt angajat de la data de 10.08.2009. Inainte de asta am o intrerupere de circa 5 luni deoarece nu mi-am gasit un job, fara a avea nici un venit (somaj, ajutor social, etc...)
Am verificat...angajatorul are platit la zi tot si sunt trecut de ei in lista pt sanatate.
Nu prea inteleg de ce totusi se vehiculeaza aceasta idee cu plata de pe ultimii 5 ani a tuturor intreruperilor (6,5% din minim brut pe economie). Sora mea a patit la fel.
Problema este ca eu nu vreau deocamdata nimic decat sa ma pot inscrie la medicul de familie.
pandacrist a scris:

In prezent sunt angajat de la data de 10.08.2009. Inainte de asta am o intrerupere de circa 5 luni deoarece nu mi-am gasit un job, fara a avea nici un venit (somaj, ajutor social, etc...)
Am verificat...angajatorul are platit la zi tot si sunt trecut de ei in lista pt sanatate.
Nu prea inteleg de ce totusi se vehiculeaza aceasta idee cu plata de pe ultimii 5 ani a tuturor intreruperilor (6,5% din minim brut pe economie). Sora mea a patit la fel.
Problema este ca eu nu vreau deocamdata nimic decat sa ma pot inscrie la medicul de familie.

Ducetiva la casa de asigurari de sanatate si aratatii functionarului de acolo ce spune articolul din lege aratat anterior. Daca nu se rezolva, cereti sa vorbiti cu seful ierarhic si daca nici asa nu se rezolva, amenintatii ca-i dati in judecata pentru abuz in serviciu. Oricum faceti o plangere catre conducerea institutiei si solicitati sa va raspunda in scris care este temeiul legal al refuzului de viza din partea lor, in felul acesta aveti si temeiul real sa-i dati in judecata. Oricum in caz de urgenta medicala puteti sa va adresati oricarei unitati sanitare de urgenta si beneficiati gratuit de asistenta medicala (tot aceeasi lege prevede si asta)
Va multumesc mult.
Am sa va tin la curent...maine merg iarasi la casa de asigurari.
O zi buna va urez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate  dragos dragos Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac Am o salariata in concediu pentru ingrijirea copilului pina la 2 ani, acum are novoie de un bilet de trimitere la un medic ... (vezi toată discuția)
Asigurarile de sanatate sammy44 sammy44 Buna ziua. Pt cineva care lucreaza cu un contract de 2 ore/zi si care nu are platit nimic la asigurari pana acum, se pot plati doar asigurarile de sanatate? Nu ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare sociala? rusalim rusalim buna ziua,tuturor! am si eu cateva intrebari pentru cei care pot sa ma ajute.Am inchis contractul de munca,incepand cu 01.12.2005.In prezent nu realizez nici ... (vezi toată discuția)