avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... recuperare amenda platita
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

recuperare amenda platita

Am o intrebare in legatura cu sanctiunea platita in 48 ora.
Daca fac contestatie la contraventie si castig cauza, care este modalitatea de recuperare a amenzii deja platite.
Multumesc.

:)
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:29, 5 Noiembrie 2009
in temeiul hotaririi judecatoresti, daca sanctiunea pecuniara este anulata de instanta de judecata, ramasa irevocabila si investita cu formula executorie, puteti solicita administratiei financiare returnarea sumei de bani platite.
Plangerea impotriva procesului-verbal de contraventie suspenda executarea, cat timp se judeca nu exista nici un titlu care sa va oblige sa platiti amenda.
Totusi daca ati platit deja va puteti recupera intreaga suma prin cerere la administratia financiara de care apartineti, cerere insotita de o copia a hotararaii judecatoresti ramasa definitiva din care sa rezulte anularea procesului verbal sau transformarea sanctiunii amenzii in avertisment.
Practica in domeniu, demonstreaza ca, de obicei, recuperarea acestor sume se face printr-o compensare cu "datoriile/taxele/impozitele datorate de catre solicitant", procedura fiind cea descrisa anterior de colegii mei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O amenda foarte mare! danyboy88 danyboy88 Buna ziua,ieri am primit o amenda,in care sunt trecute urmatoarele fapte: -conducerea unui autovehicul,fara centura de siguranta; -folosire telefonului,fara ... (vezi toată discuția)
Prescriere suspendare permis iulius01 iulius01 am avut permisul suspendat 30 zile, am avut un proces in urma caruia mi-a fost anulata amenda contraventionala dar se pare ca a ramas suspendarea. Nu am ... (vezi toată discuția)
Se admite in parte-contestatie pv Eduard24 Eduard24 Buna ziua. Am fost sanctionat cu amenda contraventionala si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile. Dupa contestatie am primit aceasta ... (vezi toată discuția)