avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se poate retrage o plângere penală pentru abuz ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se poate retrage o plângere penală pentru abuz emoțional?

Am plâns la poliție ca soțul meu ma abuzează emoțional. După poliție a fost nivel mediu cazul meu. Îmi este frica ca atunci când va vrea sa schimbe jobul soțul meu sa i se vadă in cazier ...cum as putea retrage plângerea? Stiu ca e o ofensa sa “irosești timpul” poliției..se poate retrage plângerea?
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 07:57, 31 Iulie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca iti poti retrage plangerea. Politistii sunt obisnuiti cu femei batute care isi retrag plangerea. Se intampla zi de zi. Numai ca... daca te-a batut ieri, gandeste-te ca maine te bate de 3 ori mai rau. Iar poimaine te omoara, ca sa nu mai vorbesc de copii. Da-i un sut in fund lui "sotul" si vezi-ti de viata ta. Cu asa "soţ"... nu mai ai nevoie de duşmani. Îl ai deja în casă.

Alberto Kurtyan a scris:

Bineinteles ca iti poti retrage plangerea. Politistii sunt obisnuiti cu femei batute care isi retrag plangerea. Se intampla zi de zi. Numai ca... daca te-a batut ieri, gandeste-te ca maine te bate de 3 ori mai rau. Iar poimaine te omoara, ca sa nu mai vorbesc de copii. Da-i un sut in fund lui "sotul" si vezi-ti de viata ta. Cu asa "soţ"... nu mai ai nevoie de duşmani. Îl ai deja în casă.

Soțul nu m-a bătut niciodată ...
Răspundeți la
Legile din România sau Uk?
Eu am deplâns plângerea in Uk pt ca acolo locuim
Păcat! Femeilor românce li se pare normal ca să fie abuzate emoţional sau să fie lovite.
Ce am spus este valabil şi pentru UK.
Să ne spui când te bagă în spital.
Sunt curios.
Aşa m-am săturat de toate femeile astea abuzate cu sindrom Stockholm, care îşi "iartă" soţii pentru ca istoria să se repete, din nou şi din nou. Invariabil toate sfârşesc rău.
În Anglia Poliţia care te poate ajuta să mergi la un adăpost pentru femei abuzate, te poate ajuta să găseşti un loc de muncă, să te integrezi, mai ales dacă ai copii.
Românii din Anglia se autoizolează într-un mod incredibil, nu învaţă limba, acceptă toate mizeriile de joburi... stau în relaţii abuzive ani şi ani de zile... trist.
M-am săturat de oamenii ăştia...
Poliţia engleză este surprinsă de incidenţa uriaşă a violenţei domestice în famiilile/cuplurile româneşti. Este semnul unei societăţi primitive, unde femeia este inferioară şi trebuie strunită cu urlete, ameninţări sau pumni în gură.

Vezi că dacă mergi la spital în UK cu traume, vânătăi, lovituri, fracturi datorate violenţei domestice, vei primi factură acasă de spitalizare. Asigurarea de sănătate nu acoperă traume datorate soţilor vinovaţi la fel cum nu acoperă nici spitalizarea datorată accidentelor.

Cu alte cuvinte, şi cu pumnul în ochi şi tot tu o să plăteşti factura la spital.
Succes în căsnicia cu "soţul".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor violenta domestica sorinmbo sorinmbo Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in ... (vezi toată discuția)
Femei batute de catre soti macho macho Buna ziua.Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate ... (vezi toată discuția)
Am fost agresata Mitrasce Mitrasce Buna ziua, Am fost amenintata, lovita cu un pahar de sticla in cap, apoi batuta cu pumnii si mi s-a smuls parul din cap. Toate intamplarile au avut loc ieri, ... (vezi toată discuția)