Buna ziua,
in caz ca divortati in Romania, mare parte din cele precizate de dvs se pot obtine in instanta- trebuie sa stiti ca prin divort, partajul priveste strict bunurile dobandite in timpul casatoriei, iar, in ceea ce priveste masina luata prin leasing pe societate, daca dvs nu aveti nicio calitate in acea firma, nu stiu ce pretentii puteti ridica asupra ei, chiar daca, sa zicem, ati contribuit la plata ratelor- aici, sa zicem, ca ati putea obtine un drept de creanta, dar e greu de dovedit.
Legat de minora, drsigur, tot ce ati precizat aici, ca aspecte negative lae tatalui, va pot ajua in instanta cu privire la custodie.
Insa, toate pretentiile dvs banesti ridicate impotriva sotului, char daca le obtineti prin instanta- si le veti obtine- depind de solvabilitatea sotului; Daca acesta este total lipsit de venituri si daca -i faceti plangere penala pt neplata pensiei, in caz ca dovedeste ca nu realizeaza nimic, nu are ce sa i se faca. Asta este partea sumbra a femeilor care raman cu copii in intretinere.
@CABINET INDIVIDUAL AVOCATURA
Dar faptul ca el depune lunar in cont cel putin suma de o mie de euro , nu e o problema pt el ? El lucrează dar lucrează la negru stiu sigur lucrul acesta ! Sau aici trebuie deja sa intervină autoritățile din țara unde locuim noi? Contabila lui stie problema ce o avem noi îl cunoaște ce fel de persoana e , am dovezi ca nici fata de ea nu și-a plătit serviciile
Deci, dumneavoastră credeți ca pot recupera o parte din cei 18.000 de euro ?
Va mulțumesc foarte mult pt răspuns, m-a ajutat foarte mult
-Nu mai citați integral, apăsați pe Răspunde. Mulțumesc-
Problema cea mai mare este ca nu ai domiciliul in Romania nici tu si nici sotul tau iar divortul nu se poate judeca in Romania.
Nu conteaza ca aveti buletine romanesti, domiciliul se stabileste conform adresei straine unde locuiti efectiv, nu cum scrie in buletin.
Daca declari ca locuiesti in Romania la Instanta romaneasca si de fapt nu locuiesti real (repet, ce scrie in buletin nu conteaza), atunci divortul poate fi anulat si partajul.
Vestea buna este ca poti recupera toate bunurile voastre comune. O jumatate din toata averea, cat ai dreptul (casa, conturile, daca mai exista, etc.), plus pensie alimentara pentru copil.
Poti sa obtii si jumatate din apartamentul pus pe numele prietenului, dar trebuie un proces separat pentru declararea simulatiei.
Daca este drogat nu va primi custodie iar dreptul de vizitare va fi foarte restrans si doar sub supraveghere.
Daca nu plateste pensie alimentara pentru o anumita perioada (1 an in strainatate) si este in interesul copilului, poti cere decaderea din drepturile parintesti. Daca este decazut, atunci tatal nu va avea niciun drept asupra copilului, devine practic un strain in ochii legii.
Depinde ce vrei sa faci, dar din ce observ, voi neavand domiciliul efectiv in Romania, nu puteti face nimic in Romania (decat procesul impotriva prietenului pentru recuperarea casei)
Daca iti spune cineva ca se poate face divortul deoarece aveti buletine, sa fii foarte suspicioasa.
Regulamentul 2201/2003, art 3, alin 1, lit A
Daca are firme pe numele lui, jumatate din firma este a ta. Jumatate din tot ce are el iti apartine.
Daca locuiesti in Olanda, in comunitatea de bunuri intra si bunurile lui dinaintea casatoriei sau primite de la rudele lui.
Despre leasing, e cam dificil, ca "lessee-ul" este un fel de chirias. Nu esti proprietar pana nu platesti tot. Iar daca e pe numele firmei, nu ai ce face, ca nu e al lui.
Este adevarat ca in Romania, leasingul poate fi declarat in instanta ca fiind un contract de vanzare cu plata in rate deghizat, dar este un proces separat. Asta daca nu vrei sa pierzi investitia ratelor platite pana in prezent in masina.
Deci ai de treaba.
@Alberto Kurtyan
Va mulțumesc pt răspuns
Eu am apartament dinainte de căsătorie , adresa in Ro o sa avem amandoi la apartamentul meu, Pașapoarte românești avem, in strainatate adresa o avem amandoi ( bineînțeles si fetița) la un apartament pe care eu îl închiriez sunt trecută singura in actul de închiriere care l-am făcut in urma cu 5 ani tot inainte de căsătorie , eu i-am spus lui sa plece pt ca nu contribuie cu nimic la întreținerea casei nici macar chirie ( eu plătesc lunar 1150 e inclusiv costurile întreținerii ap), îngreunez situația daca eu i-am spus lui sa părăsească apartamentul si el îl părăsește ? Voi fi eu vinovata legal ca i-am cerut acest lucru ? Nu i-am aruncat hainele afara, nu sunt violenta cu el , nici el nu e
A spus ca va pleca in 7 zile deci inainte sa încerc eu sa depun actele sau sa fac vreun demers legal
-Nu mai citați integral, apăsați pe Răspunde. Mulțumesc-
Doamne.....casatoria se deface in tara in care s-a incheiat!!!
tatal nu poate fi decazut din drepturi pt neplata pensiei, in niciun caz, Daca dovedeste ca nu are venituri, nu i se poate face nimic.
Am clienti imprastiati in toata lumea de zeci de ani, casatoriti in Romania- vin si divorteaza acasa.
Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului din 27 noiembrie 2003
privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești, de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1347/2000 nu are legatura cu subiectul nostru......