avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu partaj complicat. Cum pot dovedi în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu partaj complicat. Cum pot dovedi în instanță ce a făcut cu banii noștri?

Dupa perioade lungi si chinuite de încercări de a salva căsnicia de dragul copilului vreau sa divortez de tatăl copilului meu care consuma droguri ( nu acesta e motivul principal) ! Pe parcursul căsătoriei el a sustras din contul nostru comun suma de 18.000 de euro ( in 2 transe : oct 2016, Martie 2018) ! La prima suma el era trecut împuternicit bani erau venituri de dupa căsătorie in urma petrecerii de nunta, a doua suma banii fetiței de la botez trecuți pe numele lui doar pt programul banca pt locuințe ! Prima suma el a dat-o avans la un ap nou (am precontractul in copie)dupa care a trecut ap pe un prieten de al lui ( pt ca in caz de divorț eu sa nu am nici un ban de acolo), in Martie anul acesta a scos banii de la banca pt locuințe sa dea diferența la semnarea finala a contractului când trebuia sa primească cheile apartamentului ! Mie mi-a spus prietenul lui ca el a renunțat sa faca parte din aceasta schema pt ca eu i-am reproșat ca s-a bagat in familia noastră ! Acum nu stiu ce e cu apartamentul unde sunt banii soțul meu minte in continuu! Sunt plecată din Ro noi lucram in strainatate peste 2 sapt merg acasa dar sunt momente groaznice pt mine voi rămâne cu un copil , fără nici un fel de sprijin se pare ,el nu are loc de munca in strainatea are firma fără venit de un an de zile , inainte timp de 4 ani a avut venit, eu lucrez tot cu firma dar venit cât sa ma pot întreține
Mai am vreo șansa sa imi recuperez din bani ? El va fi obligat sa imi plătească pensie alimentara atât timp cât nu are venit dar pune bani Cash in jur de 1000 euro lunar pt a-și plăti masina luată in Lessing pe numele firmei? In ultim caz pot sa cer sa se împartă valoarea mașini ? Leasingul e luat dupa căsătoria noastră dar e pe firma lui de construcții ? Daca el fumează zilnic droguri ce legătura mai are dreptul sa aiba cu fetița ?
In țara unde suntem noi plecați gradinita fetiței e foarte scumpă ( aproape 800 de euro pt 8-10 zile pe luna plăteam cât mergea fetița noastră) actele le-am făcut pe numele meu ca sa fiu sigura ca o pot plăti cu ajutor de la stat ! Pt ca el nu are venit lunar am
Încetat sa mai primim ajutorul ala in consecință am fost nevoită sa scot fetița de la gradinita dupa 7 luni si va trebui sa înapoiez suma de bani inapoi primită ( in jur de 5000 de euro) ! Ma ajuta acest lucru in instanța daca dovedesc motivul pt care nu am mai primit banii ?
Va mulțumesc pt orice răspuns
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IULIA-IULIA , utilizator 12:47, 29 Iulie 2018
Apartamentul nu stiu daca este sau nu cumparat , in ultima faza a spus ca a dat apartamentul inapoi firmei care l-ea construit pt ca lui nu i-au ajuns banii sa achite diferența pana la prețul total de achiziție iar când firma va vine ap ii va da banii

Pt mine in aceste condiții e mai bine sa divortez in Ro pt ca am ap dinainte de căsătorie, iar in Olanda bunurile se împart chiar daca unul din soții le are dinaintea căsătoriei

Va mulțumesc de răspunsuri!
Apreciez
Da, asa este se împart bunurile dinaintea căsătoriei in Olanda , ceea ce înseamnă ca eu ar trebui sa ii dau lui jumătate din valoarea apartamentului meu ! Deci pt mine nu e prea convenabil , mai ales ca nu stiu in momentul acesta daca a cumparat sau nu celălat ap din banii care ia scos din banca

Va mulțumesc pt răspunsuri

-IULIA-IULIA, apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să scrieți un nou mesaj. Mulțumesc-
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divorţul este UNA, partajul este ALTA.
Atenţie mare.
Partajul se poate face doar dupa pronunțarea divorțului ?
Decizia pt custodia copilului tot dupa divorț se pronunța ? Fetița va rămâne la mine dar nu o vreau prea mult in preajma lui in situația in care se afla el

Alberto Kurtyan a scris:

Divorţul este UNA, partajul este ALTA.
Atenţie mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort intre un cetatean roman si unul olandez mariastan mariastan Buna ziua, Sunt din Romania si sunt casatorita de aproape 3 ani cu un cetatean olandez. Din pacate, relatia noastra nu mai merge de ceva timp si am hotarat ... (vezi toată discuția)
Divort intre cetatean roman si cetatean kazakh, casatorie in romania ContSters426573 ContSters426573 Buna ziua, Nu stiu cum sa procedez in aceste lucruri. Sunt casatorit de 4 ani cu cetateana Kazakha. In 2013, in romania, bucuresti am facut casatora. Am avut o ... (vezi toată discuția)
Divort,partaj (roman-olandez) V V Buna ziua! Ma numesc Vali si as dori cateva informatii referitoare la partajul bunurilor si datoriilor in caz de divort .Situatia mea este urmatoarea: -sunt ... (vezi toată discuția)