avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Invitatie primarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Invitatie primarie

Buna ziua. De curând am cumpărat un apartament si am inceput renovarea. Odată cu începerea renovarii bineinteles ca ne.am trezit cu vecini care ne-au facut reclamații si ne.au amenințat cu poliția.
Azi au venit două doamne de la Disciplina in constructii si ne.au lăsat o invitatie cu actele pe care trebuie sa le prezentăm la primărie, printre care și autorizație de construcție eventual demolare. Dar ele nu au constatat nimic pentru ca nici nu au intrat în apartament ca sa vada daca am modificat ceva sau nu...
Noi nu am adus modificari, doar am scos tocurile ușilor si geamurilor vechi, am scos faianta gresie veche etc. Pentru ce sunt obligată să aduc acele autorizații, pe care oricum nici nu le am pentru ca nu s.a pus problema de modificat ceva...????
Cel mai recent răspuns: Alexalivia , utilizator 21:57, 30 Iulie 2018
Stiam ca nu trebuie autorizatii pt renovare, însă nu înțelegeam de ce primesc o invitatie ca sa aduc niste acte pe care nu am cum sa le dețin pentru ca nu am adus modificari;cei care au venit nu au efectuat niciun control al apartamentului ca sa constate vreo neregulă, daca ar fi fost cazul.
Doamna,
Oamenii instraineaza/achizitioneaza tot timpul locuinte.
La bloc este a dracului de sensibila actiunea de renovare pe care, de altfel toata lumea, aproape fara exceptie o face - asa cum si dvs. ati facut.
Singura chestiune pe care nu ati intreprinso a fost ca dvs. trebuia sa notificati in scris as. prop. ca in perioada... si intre orele... in locuinta se vor efectua lucrari de renovare...
Parerea mea:
Mergeti la primarie fara nici un document pe care acele doamne vi le-au cerut, mai ales autorizatii de construire/demolare. Probabil va trebui sa prezentati doar niste copii ale actului de proprietate, in rest, sanatate la neamuri... O sa pierdeti cateva ore, ca asa este la primarie.
Vecinii dvs. sunt foarte neintelegatori, ar trebui sa-i cunoasteti si sa-i asteptati sa faca si ei renovarea locuintei. Nu zic mai multe!
Mergeti la asociatia de prop., poate ca nici acum nu este tarziu sa-i notificati in legatura cu renovarea. La noi asa se procedeaza, dar va spun sincer, nu intotdeauna pentru ca se considera ca renovarea este ceva implicit.
Ca sunt unii vecini care exagereaza ca timp si ore nepotrivite, este o realitate. Pe noi ne-a stresat un vecin o vara intreaga de parca ar fi renovat sediul Palatului Culturii din IASI. Pana la urma a terminat!!!
Succes!
Multumesc tuturor pt răspunsuri. În ceea ce privește notificarea asociației de proprietari, acest lucru a fost realizat din prima zi a lucrărilor, fiind pus si un anunt in legatura cu renovarea si cu scuzele de rigoare...
Azi am fost la primărie, am dus actele casei si asa cum m.a învățat doamna de mai sus am dus si fotografii care m.au scăpat astfel de un control la apartament si de mult timp pierdut.
În acest sens vreau sa îi mulțumesc mult doamnei "ynocenta", pentru sfatul dat!!! O seara buna va doresc tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare spatiu balcon in sufragerie. baubau1988 baubau1988 Buna ziua, Sunt curios daca doresc sa pentru renuntarea la usa si ferestrele de acces balcon am nevoie de Autorizatie de constructie. Mentionez ca nu ma ... (vezi toată discuția)
Ajutor in cazul unui control de la politia pentru disciplina in constructii capraruioan capraruioan Imi pare rau dar nu am putut gasi un titlu potrivit Problema este ca mi-a fost facuta o reclamatie la inspectoratul de stat in constructii in urma unei ... (vezi toată discuția)
Sistare lucrare isc, reclamatii vecini serbanlevi serbanlevi Buna seara. Am procedat la renovarea unui apartament de la zero si am fost reclamat de vecini. Instalatia electrica pentru a nu sparge peretii am tras-o pe ... (vezi toată discuția)