avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz ENEL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz ENEL

Buna ziua,

Am nevoie de ajutor contra ENEL, au decis in mod abuziv sa ma factureze aditional cu 7700 RON (totalul platilor anuale e de sub 2500 RON), pentru ca o comisie de-a lor a gasit (zic ei) modificari la contorul din scara blocului.

Eu nu mai locuiesc la respectiva adresa de cativa ani si n-am avut niciodata acces la acel contor, n-am avut nici o cheie si nici un fel interes pentru astfel de modificari.

Cum putem proceda mai departe? Mai sunt 15 zile pentru a incepe o cale de atac; au intarziat trimiterea notificarii cu 11 zile iar sefa lor de departament juridic cu care am intrat in contact nu pare interesata de o solutionare amiabila, a lasat lucrurile si comunicarea in expectativa.

Multumesc mult!
Dragos Onac
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Constatarea este din 2017, 3 noiembrie. Eu am plecat definitiv in 2015, 1 iunie (cu o luna mai devreme faceam naveta deja, iar de cativa ani stateam foarte putin acasa, eram plecat cu firma).
Este da, un contor din scara de palier, de la parter (eu stateam la etajul 3). Au falsificat semnatura chiriasei pe procesul verbal, n-au inregistrat declaratiile acesteia, n-au inregistrat nimic despre vechiul contor. N-au demonstrat ca interventia a existat sau c-a fost efectuata de catre mine (sau de catre oricine)
Demonstrația lor o vor face în instanță.
Nu se pune numai problema .cu vinovăția dvs.
E.vorba si de faptul că ati consumat.
Sfatul meu este sa cereți 2 ore de consultanta la avocat.E posibil sa nu va ajunga o oră...
Nu inteleg ce doriti sa spuneti, dar ma simt acuzat. Este cumva cazul?
Nu aveti de ce sa va simtiti acuzat.
Avocatul trebuie sa va explice situatia pe toate fetele.
Daca veti angaja avocat care va spuna ca aveti dreptate asa pur si simplu 80% procesul este pierdut.
Oamenii nu au aptitudinea de a intelege cum se face o aparare si cum trebuie gandit.
Avocatul trebuie sa gandeasca precum judecatorul, el fiind primul judecator al cauzei si nu sa tina cu dvs. legat la ochi si sa repete continuu ca aveti dreptate...

In justitie nu conteaza cine are dreptate ci cum sa reusesti sa o obtii...
Daca nu gandesti peste ceea ce poate face adversarul sansele de a pierde procesul sunt foarte mari...

De aceea va ziceam ca nu trebuie sa va simtiti acuzat de nimic...si nici nu cred ca sunteti vinovat dar aceasta nu inseamna ca veti castiga procesul...
Cred ca ei vor avea profesionist in drept mai bun ca dvs. si din acest motiv si nevinovat fiind veti pierde foarte probabil...procesul...

Ca sa intelegeti mai clar.
Ei probabil ca au castigate 50 de procese precum acesta.
Poate ca au mai si pierdut dar mai putine...
Ati inteles?
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule Lacoschi,

Caut pe cineva capabil sa castige in situatia data, stiti sau sunteti o astfel de persoana?

Desigur, daca sunteti reprezententul celeilalte parti, legal ar fi fost sa va declinati responsabilitatea, public, asa cum de altfel alti avocati parteneri prieteni de-ai mei au facut-o.

Revin cu intrebarea: sunteti capabil sa livrati cu sanse de inceput de 1 la 100%? Imi scuzati lipsa de intelegere si de claritate, asa suntem unii dintre noi mai lipsiti de carte.

Multumesc pentru timpul dumneavoastra
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
dragos.onac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor gaze defect Veronica_ Veronica_ Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: apartament nou, cumparat in 2017 de la un dezvoltator. Contoarele de gaz erau montate. Dupa cumparare a ... (vezi toată discuția)
Inlocuire contor gaz, probleme nahi nahi buna seara.acum o luna am fost sunat de un reprezentant al agentiei de furnizare a gazelor naturale,pt a schimba contorul de gaz. M am prezentat la data la ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea cez INTERFUN INTERFUN Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ! Am un mic magazin intr-o comuna din Teleorman.Pe 10.12.2010 am simtit un miros puternic de cablu ars si am ... (vezi toată discuția)