avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declarația de renunțare la succesiune: cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declarația de renunțare la succesiune: cum procedează succesibilul care nu e în țară?

Buna seara. Locuiesc in Franta si vreau sa renunt la succesiunea dupa ambii parinti,in favoarea sorei mele care locuieste in Romania.Nu pot sa ajung in tara pentru asta,si m-ar interesa unde pot obtine aceasta declaratie in Franta si ce acte imi sunt necesare....Mentionez ca nu am cetatenie franceza.Multumesc anticipat pentru raspuns !
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Nes2j , utilizator 20:37, 28 Iulie 2018
Buna seara,
Puteti renunta fie la ambasada fie la consulat dar este renuntara nu renuntare in favoarea cuiva. In dreptul romanesc NU EXISTA ACEASTA NOTIUNE! Ca renuntatoare partea dumneavoastra se va imparti celorlalti mostenitori ca si cum nu ati exista.
Va va trebui, probabil, o copie legalizata de pe cele doua certificate de deces.
Av.Gabriel Klein Kiritescu,va multumesc mult pentru raspuns ! Inteleg ca renuntarea se poate face in termen de un an de la decesul cuiva.Daca mama a decedat in 2006,inseamna ca nu mai pot face renuntare la mostenirea din partea ei?
Ba da, puteti.
In termen de 1 an se numeste "declarație de renunțare expresa", după 1 an se numeste "declarație de neacceptare a succesiunii".
Efectele sunt aceleași.
raluk0207, Va multumesc din suflet pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa) Geta Nedelea Geta Nedelea Ma numesc Geta In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele. In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea. Sunt in Canada si nu ... (vezi toată discuția)
Renuntarea expresa la succesiune este necesara daca exista testament? Valentinat22 Valentinat22 Este necesara declaratia de renuntare expresa la o mostenie in cazul in care exista testament legal in favoarea unei alte persoane, in situatia in care partea ... (vezi toată discuția)
Pentru o succesiune sunt 4 moștenitori, toți renunță rămânând ... Ciocan1979 Ciocan1979 Pentru o succesiune sunt 4 moștenitori, toți renunță rămânând 1(mama) dar din păcate unul este în străinătate și nu poate ajunge sub nici o forma ... (vezi toată discuția)