avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinere tutela persoana adulta de la parinte la frate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinere tutela persoana adulta de la parinte la frate

sotul are un frate cu handicap mental si este in tutela parintilor. sunt batrani si cu bolile varstei si nu mai sunt in gradul sa se ocupe de el. noi vrem sa ii ajutam luandul cu noi in strainatate. ce demersuri trebuie sa facem pt obtinerea tutelei, sa fim in regula legal si sa nu avem eventual probleme la granita sau in alte situatii?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 21:28, 28 Iulie 2018
Simplu. Tutela oricum este pe maxim 3 ani. Dupa 3 ani trebuie reînnoită. La aceeași instanta de judecata unde s a facut tutela către părinți solicitati încredințarea tutelei către Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri necesare pt obtinerea tutelei/curela a fratelui adult de la parinti la frate corina.daniela corina.daniela buna seara. sotul are un frate de 40 ani cu handicap mental ce este sub tutela parintilor. avand ceva probleme de sanatate si o anumita varsta am vrea sa il ... (vezi toată discuția)
Copil minor cu tutore m1maraa m1maraa Urmatoarea situatie: Copil minor cu tutore numit in acte. Parintii nu sunt decazuti din drepturi, DAR mama este schizofrenica internata, iar tatal are cert de ... (vezi toată discuția)
Tutore niclaus niclaus tutore:daca am domiciliul in apropierea persoanei cu handicap psihic dar sant rezident in strainatate as putea deveni tutore pentru persoana respectiva?Relatia ... (vezi toată discuția)