avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca medic pe PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca medic pe PFA

Perioada in care un medic specialist lucreaza ca PFA este considerata vechime in munca, astfel incat dupa 5 ani acesta sa se poata inscrie la examenul de primariat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 3 August 2018
Nu este considerata vechime in munca acea perioada.
Exista vreo modalitate / ce ar trebui facut? pentru ca un medic specialist care lucreaza doar cu PFA sa poata aduna vechime? Sau sa poata beneficia de concedii medicale in caz de nevoie?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
madalina_petrut, utilizator
Pentru concedii medicale,ar trebui sa incheiati contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

„Plata contribuţiei individuale la pensii de 10,5% din venitul net nu asigură acelui PFA un stagiu de cotizare integral, prin urmare dacă această persoană fizică ce desfăşoară activităţi independente îşi doreşte să iasă la pensie va trebui să plătească opţional o contribuţie de 15,8%”
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare cas vali7111 vali7111 Buna ziua. As dori sa stiu ce semnifica faptul ca daca persoană a optat pentru o contribuție la pensii de 10,5%, atunci nu va beneficia de întreg stagiu de ... (vezi toată discuția)
Mandatul reprezinta vechime in munca? ginutz_a ginutz_a buna ziua, am la firma 2 persoane care lucreaza prin mandat. vreau sa stiu daca beneficiaza de vechime in munca, daca acest mandat contribuie la fel ca un ... (vezi toată discuția)
Concediul medical plesea_enache@yahoo.com plesea_enache@yahoo.com buna ziua , ma numesc plesea enache, as vrea sa stiu daca comcediu medical se ia in considerare , sau se scade din vechime (vezi toată discuția)