avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie ingrijire copil

Buna ziua,

O prietena doreste sa aibe un copil insa nu reuseste sa-si gaseasca de lucru in zona in care sta cu toate ca are studii superioare. Am inteles ca exista posibilitatea sa-si plateasca impozite si poate primi indemnizatie de ingrijire copil. Este adevarat? Ne spuneti cum trebuie sa procedeze?

Va multumim
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:23, 5 Noiembrie 2009
Ar putea de exemplu , sa-si gaseasca pe cineva care sa o angajeze doar in acte , iar ea sa-si plateasca contributiile , insa acest lucru sa fie inainte cu trei luni de a ramane insarcinata.
Legea prevede ca trebuie sa aiba venituri impozabile 12 luni anterioare nasterii.
Se adreseaza casei teritoriale de pensii unde are domiciliul pentru a incheia un contract de asigurari sociale la valoarea convenita (dar nu mai mica decat salariul minim garantat in plata). Pentru a putea beneficia de concediu pentru crestere si ingrijire copil, acest contract trebuie sa fie incheiat cu cel putin 12 luni anterior datei la care va avea loc nasterea copilului.
1. ATENTIE! Contractul de asigurari sociale incheiat cu Casa de Pensii asigura stagiul de cotizare pentru pensie nu pentru concediu crestere copil.
2. In cele 12 luni dinaintea nasterii copilului trebuie sa obtina venituri din activitati profesionale supuse impozitului pe venit, conform Codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? vioado vioado sunt in somaj, pe data de 24 aprilie 2011 termin somajul si as dori sa raman insarcinata, pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil (cei 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil ralucamladin ralucamladin Buna , Am si eu nevoie de cateva raspunsuri. Sunt angajata la o firma cu contract pe perioada determinata pana in 19.06.2010, dupa ce m-am angajat am aflat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil carmen_ana carmen_ana Buna ziua! Am si eu cateva intrebari. S-a discutat despre aceasta problema dar in fiecare caz sunt cateva probleme. V-as ruga sa imi raspundeti daca se ... (vezi toată discuția)