avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mai poate calcula asociatia de proprietari penalizări ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mai poate calcula asociatia de proprietari penalizări în urma unei hotărâri judecătorești?

Buna seara!ne confruntăm cu următoarea problema,în urma cu 4 ani am fost plecați din țară ptr 2 ani lăsând o familie săracă sa locuiască la noi fără contract cu condiția plății utilităților.cand ne-am intors am avut o mare Surpriză nu platise timp de 2 ani nici macar o factură.in tot timpul acesta nefiind informați de nimeni de ce se intampla.bineinteles ca am fost dati in judecata si am pierdut procesul.intrebarea mea este ,Dacă de ex a fost vorba de un total de 10000 cu cheltuieli de judecată din care noi jumătate i-am plătit imediat rămânând de dat cealalta jumatate mai pot calcula mentalități sau modifica suma după jumătate de an de neplata în urma unei hotărâri judecătorești?multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 13:42, 8 August 2018
Veti datora penalitati pentru efectuarea platii cu intarziere...
Penalitati de intarziere pentru suma datorata în urma hotărârii judecătorești?noi lună curentă am platit o la timp dar am fost în imposibilitatea de a mai plății din urmă.multumesc ptr raspuns!
Dvs spuneti ca ati platit luna curenta...nu se poate.Precis administratorul v-a incasat in ordinea datoriilor.Se incaseaza cele mai vechi datorii+ penalizarile aferente fiecarei luni.Deci,da,veti plati penalizari.Nu poate sa incaseze luna martie 2018 cand dvs aveti datorie luna decembrie 2017.
Buna seara!din 2016-2018 ne-a fost tăiată chitanta pe consumul din luna în curs.cand am pierdut procesul a fost vorba de un total de 10000 lei pe perioada 2013-2016.noi după proces le-am dat 4000 lei si ne-a tăiat chitanta specificând că este din debitul restant.noi practic trebuie sa le mai dăm diferenta de bani hotărâtă de tribunal cu cheltuielile de judecată.nu inteleg pentru ce le-am mai datora cheltuieli de intarziere.noi inițial am vrut sa facem o înțelegere prin care sa plătim o suma lunar dar nu au fost de acord spunând că putem plății cat putem.la executor nu au apelat.eu sunt in prenatal lucrând doar sotul meu probabil nu le-a convenit.apoi apartamentul e prin prima casă eu am alta rata la banca....
Dv. a-ti platit 4.000 din 10.000 lei pt. cei 6.000 lei pe care nu i-ați achitat plătiți penalizări pană la stingerea restanțelor . In plus dacă a-ți pierdut procesul se mai adaugă și cheltuieli de judecată .

Ințelegere puteți faceți dar asta nu inseamnă că o sa fiți scutiți de penalizări sau de cheltuieli de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari aplicate cheltuielilor de judecata loredana_elena loredana_elena Buna seara, In anul 2011 am fost actionata in instanta de catre asociatia de proprietari pentru neplata intretinerii si a penalizarilor aferente acesteia. ... (vezi toată discuția)
Cum se sting datoriile la plata intretinerii dupa o hotarare judecatoreasca? Gloria S Gloria S In urma unei hotariri judecatoresti s-a admis in parte cererea asociatiei de proprietari (pe ultimii 3 ani, restul fiind prescris), proprietarul fiind obligat ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta pandatao pandatao Buna ziua Avem o nelemaruri in legatura cu restantierii...Luna trecuta am formulat 3 chemari in judecata impotriva restantierilor. Unul dintre ei a fost dat ... (vezi toată discuția)