avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire avans + penalizare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire avans + penalizare

Buna ziua!
In NOV-2017 am semnat un antecontract in vederea achizitionarii unui imobil, document ce a fost prelungit in FEB 2018 si IUN 2018.
Ultimul termenm este 29-SEP-2018. Motivul prelungirii: imobilul nu este racordat la gaze. Nu se stie cand o sa fie montate contoarele pentru ca, potrivit zvonurilor, instalatia nu este conforma cu cerintele celor de la Distrigaz.
Intrebare: aceasta situatie este neimputabila dezvoltatorului? In antecontract este stipulat faptul ca o sa-mi dea imobilul la cheie + racordat la toate utilitatile (Apa Nova, Canalizare, Gaze, Energie electrica). Pot sa-i cer restituirea avansului + penalizarea stipulata in promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:38, 1 August 2018
conteaza mai putin daca ii este imputabila sau nu. ce scrie in antecontract? daca asa s-a angajat, e responsabil. mergeti la un avocat cu antecontractul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitati trecute in antecontractul de vanzare-cump. apartament ContSters111526 ContSters111526 Am facut un antecontract de vanzare a unui apartament in vila intr-o zona limitrofa a Buc. La antecontract cumparatorii au insistat sa le bagam gaze si noi am ... (vezi toată discuția)
Problema contor gaz - dezvoltator NicuGrimm NicuGrimm Salut, A mai fost pusa de cateva ori intrebarea aceasta, insa niciodata cu toate variabilele pe care le avem noi. Ideea este urmatoarea: Am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Poate un dezvoltator sa-ti taie accesul la uitilitati daca nu este constituita o asociatie de proprietari? Lazar69 Lazar69 Buna ziua, Banca si fondul de garantare mi-au aprobat cererea de creditare pentru achizitionarea un apartament intr-un bloc construit in 2017 cumparand de ... (vezi toată discuția)