avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Apel Camera Preliminara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Apel Camera Preliminara

Buna ziua.
Doresc sa stiu daca se poate face recurs la camera preliminara la ICCJ.
Mentionez ca am facut un apel la tribunal pentru camera preliminara pentru care inca astept pronuntarea. Ca si la judecatorie ma astept la o hotarare ce cu siguranta nu va fi ok atat timp cat la suspiciunile ridicate in loc de nulitate absoluta cum spune legea se da nulitate relativa pentru niste motive penibile. Deci va rog, doresc neaparat sa stiu daca pot face recurs la ICCJ pentru camera preliminara. Multumesc
Cel mai recent răspuns: debine , utilizator 08:26, 3 August 2018
Nu puteti declara recurs.

Ati putea sesiza CEDO daca s-au incalcat drepturi fundamentale.Aveti dreptul de a apela la avocat pentru acest demers juridic.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Deci practic indiferent de decizia instantei de apel acum, nu mai am cale de atac... Ce implica o sesizare CEDO, cu ce m-ar ajuta ? Cu ce ma ajuta in acest proces care urmeaza sa se duca pe fond daca imi respinge iara contestatiile... Eu din ce am vazut se doreste trimiterea mea pe judecata de fond cu orice pret. Inclusiv am aratat in apel abuzurile facute, in ancheta s-au inlaturat, neluare in seama a unor probe depuse de mine, in rechizitoriu nici nu se pomeneste de acele probe, sunt date inexacte trecute in rechizitoriu si mai mult acte procedurale depuse fara instiintarea mea desi aveam hartie in acest sens depusa la dosar de peste un an de zile... Sa mai spun si ca avocatul denuntatorului am aflat ulterior, este condamanat la 4 ani cu suspendare tocmai pentru fapte similare cu un politist si acum e in ultim apel la ICCj ?!!! De ce instantele judeca numai dupa rechizitoriu si nu citesc dosarele ? Care mai este rolul camerei preliminare atat timp cat in dosar nu exista nici o proba concreta, nimic, toata acuzarea este pe suspiciuni interpretate aiurea pe un denunt si pe declaratii smulse la modul abuziv cu amenintari de martori etc etc, nu stiu ce sa mai cred... In ce tara traim ?!!!
In opinia mea sesizarea CEDO ar putea incurca condamnarea in conditiile in care ati fi gasit vinovat.
Daca CEDO constata ca s-au incacat drepturi fundamentale ati avea o sansa la desfiintarea condamnarii.

Este insa doar o terorie deoarece trebuie mult studiat sub aspectul efectelor juridice.

Cazul dvs. ar necesita o analiza CEDO.
Daca se vrea condamnare cu orice pret se incalca si dreptul la un proc3s echitabil.
Ce implica o analiza CEDO si cum se poate face ?
In apel mi s-a respins tot ce am contestat. Nu stiam ca legea se interpreteaza chiar de catre judecatori. Stiam ca legea e lege si trebuie respectata, dar cand vezi interpretari penibile sa dai nulitati relative pe incalcari flagrante ale legii si dau un mic exemplu, proba luata ilegal si depusa la dosar. Ma refer la violare de corespondenta... E strigator la cer in ce hal a ajuns justitia din Romania.... Dosare ce se judeca fara nici macar o proba, facute doar pe suspiciuni si declaratii fara probe aduse... Trist in ce hal am ajuns. Bataie de joc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatorul de camera preliminara CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Art. 53 vorbeste de judecatorul de camera preliminara: “Judecătorul de cameră preliminară este judecătorul care, în cadrul instanţei, potrivit ... (vezi toată discuția)
Cedo neluistrate5 neluistrate5 sunt condamnat an tara la cinci ani cu ezecutare pentru trafic de persoane dar din toate acuzatile care mau anvinuit nau nici un pic de adevar an declaratile ... (vezi toată discuția)
Sanse la cedo? sam bam sam bam ce sanse am la cedo in cazul in care: au fost audiati 3 martori ai acuzarii la un termen cand avocatul meu ales a avut cerere de amanare medicala, nu a fost ... (vezi toată discuția)