avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum obtin ertificatul de nastere in Romania copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum obtin ertificatul de nastere in Romania copilul nascut in italia.

Buna seara . Am o problema care ma tine in loc sa nu pot intra in tara cu copilul,viitoarea nevasta e inca casatorita cu un marochin si pana nu divorteaza copilul in Romania e al marochinului in Italia e al meu. In certificatul de nastere italian siatem trecuti noi dar am inteles ca in romania fiind inca casatorita cu marochinul copilul ar fi al lui? Daca intram cu copilul in tara nu-l mai pot scoate pana nu divorteaza si atunci ii pot face actele. Mai pe scurt cel putin trebuie sa stau in tara minim 5-6 luni. Am o declaratie a marochinului unde specifica ca e de acord cu divortul si ca nou nascutul nu este al lui.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
AdyDani, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:47, 1 August 2018
Buna seara,
1. Sotia poate cere divortul de sot si din Italia daca transmite o imputernicire speciala cuiva (eventual unui avocat) care sa-i reprezinte interesele.
2. Tatal legal (sotul legal al doamnei) sau dumneavoastra (tatal biologic) puteti cere in instanta stabilirea paternitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere in cazul unui copil in afara casatoriei Varnuta Varnuta Sunt despartita de sotul meu de 4 ani dar nu legal.Am plecat in Italia so intre timp am ramas cu un alt barbat cu care am facut un copil .I-am facut certificat ... (vezi toată discuția)
Copil conceput cu alt barbat in timpul casatoriei si recunoscut de acesta. este legal Gabriel Cristian Gabriel Cristian buna ziua. va rog daca ma puteti lamuri la o speta. Am divortat de sotie in luna aprilie 2021. Ea fiind plecata in italia din anul 2015. A mai venit pe acasa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - probleme obtinere certificat de nastere romanesc daliona85 daliona85 Fratele meu sa casatorit cu o fata din Ucraina anula acesta in luna mai,au impreuna un copilas de trei ani si altul urmeaza sa se nasca, in luna octombrie,am ... (vezi toată discuția)