avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic

Buna ziua ma numesc Magda Marin si am si eu o intrebare ce implica somajul tehnic.Firma unde lucreaza sotul meu de pe 12 oct 2009 pana pe 30 oct 2009 a dat acasa angajatii cu 75% salariu deoarece nu aveau de lucru.Sotul meu a fost in somaj tehnic de pe 12 oct pana pe 21 oct inclusiv,iar din 22 oct si pana pe 11 noiembrie 2009 el este in concediu paternal(5zile)+10 zile pt cursul de puericultura.Acum le-au comunicat ca deoarece au avut somaj tehnic 3 sapt l-i se vor taia 2 zile de concediu de odihna din cele 4 la care mai aveau dreptul pana la sf anului.E legal? Si daca sotul meu a prins mai putine zile de 75% tot ii vor taia 2 zile ce concediu?Multumesc mult.Cu respect Magda Marin
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:22, 5 Noiembrie 2009
1. CIM este suspendat pe perioada de "somaj tehnic".
2. Codul muncii spune ca zilele de CO se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, iar perioada de suspendare a CIM este timp nelucrat.
3. Daca in CIM are 21 de zile de CO, atunci, pentru cele 3 saptamani de "somaj tehnic" ar trebui sa ii taie o singura zi (angajatorul a facut calculul prin rotunjire, in favoarea lui).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ardaco ardaco daca un salariat a avut in cursul unui an concediu medical 90 zile , cat concediu de odihna mai are dreptul ? ( in mod normal ar fi avut 21 zile ) (vezi toată discuția)
Concediu de odihna carmen2011 carmen2011 Buna ziua Daca m am angajat in octombrie anul trecut, la cate zile de concediu de odihna am dreptul in prezent? Multumesc! (vezi toată discuția)
Somaj tehnic maryang maryang Am o intrebare la dv. -daca un salariat intra in somaj tehnic cu data de 01.10.2009 si are dreptul la 10 zile de concediu de odihna cum procedam?Mentionam ca ... (vezi toată discuția)