Buna ziua ma numesc Magda Marin si am si eu o intrebare ce implica somajul tehnic.Firma unde lucreaza sotul meu de pe 12 oct 2009 pana pe 30 oct 2009 a dat acasa angajatii cu 75% salariu deoarece nu aveau de lucru.Sotul meu a fost in somaj tehnic de pe 12 oct pana pe 21 oct inclusiv,iar din 22 oct si pana pe 11 noiembrie 2009 el este in concediu paternal(5zile)+10 zile pt cursul de puericultura.Acum le-au comunicat ca deoarece au avut somaj tehnic 3 sapt l-i se vor taia 2 zile de concediu de odihna din cele 4 la care mai aveau dreptul pana la sf anului.E legal? Si daca sotul meu a prins mai putine zile de 75% tot ii vor taia 2 zile ce concediu?Multumesc mult.Cu respect Magda Marin
1. CIM este suspendat pe perioada de "somaj tehnic".
2. Codul muncii spune ca zilele de CO se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, iar perioada de suspendare a CIM este timp nelucrat.
3. Daca in CIM are 21 de zile de CO, atunci, pentru cele 3 saptamani de "somaj tehnic" ar trebui sa ii taie o singura zi (angajatorul a facut calculul prin rotunjire, in favoarea lui).
Concediu
ardaco
daca un salariat a avut in cursul unui an concediu medical 90 zile , cat concediu de odihna mai are dreptul ? ( in mod normal ar fi avut 21 zile ) (vezi toată discuția)
Somaj tehnic
maryang
Am o intrebare la dv.
-daca un salariat intra in somaj tehnic cu data de 01.10.2009 si are dreptul la 10 zile de concediu de odihna cum procedam?Mentionam ca ... (vezi toată discuția)