avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia fetitei comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia fetitei comuna

Buna dimineata!Ma numero Daniela si sunt divortata de fostul in 2016...
Locuiam in Italia impreuna cu fata(fiica mea este nascuta in Italia)...
In luna octombrie a luat fata 2 saptamani in Romania si nu a mai aduso inapoi...este mult de povestit...am decis sa divortam...
In anul 2016 am facut divort si custodie intr-un singur proces si am cerut sa am fata cu mine in Italia,dar avocatul meu a spus ca nu o sa castig deoarece nu aveam contract de munca si ramasesem fara domiciliu( la despartire m-am retras singura intr-o camera)si am fost pusa in situatia de a lasa fata la el in custodie,dar la domiciliul parintilor lui.
Cum spuneam,custodia este comuna,problema este ca el este in Italia si fiica mea locuieste mai mult cu mama lui...Acum am avut 1 luna de zile de vacanta cu da,perioada de vizita si ieri cand am fost sa ii duc din lucrurile ramase la mine,fiica mea a iesit plangand la mine si tipa ca vrea sa mearga cu mine....
Eu sunt disperata pt ca nu stiu cum sa o ajut,iar tatal o foloseste ca sa se razbune pe mine si o tine obligata in tara...Asistentii sociali nu misca 1 deget...ce pot sa fac sa imi salvez fioca?
Cel mai recent răspuns: Cira , utilizator 14:08, 3 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca fata este in Romania atunci instantele din tara sunt competente sa solutioneze o cerere de stabilire a domiciliului sau un program de vizita.Nu se intelege exact ce doriti dvs,discutati cu un av pt a vedea ce puteti sa obtineti.Daca doriti sa fie stabilit domiciliul in Italia la dvs este destul de complicat mai ales daca nu aveti loc de munca stabil,sa locuiti cu forme legale etc,
acest răspuns util
Exact, mergeți la avocat și povestiți-i de manieră coerentă și exhaustivă situația de fapt și ceea ce doriți să obțineți.
Pipăind fondul, consider că ar trebui să solicitați stabilirea locuinței minorei la domiciliul dvs, pensie de întreținere.
acest răspuns util
Apelati la avocat deoarece singura nu o sa va descurcati.
Si avocatul trebuie sa aloce mult timp cazului dvs.
Din pacate,acestea sunt procese destul.de scumpe deoarece iau mult timp la avocat.
Sunt foarte multe aspecte de analizat.
Eu doresc sa imi pot readuce fiica mea in Italia,insa contract de munca eu nu am...nu este suficient contractul de munca al concubinului meu?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
Cira, utilizator
Fiica mea este tinuta cu forta,contra vointei ei.In momentul procesului de divort el a spus ca v-a ramane in tara,iar dupa ce a castigat custodia a plecat in Italia unde se afla si la ora actuala,iar fiica mea este in grija bunicii paterne...NU pot face nimic in acest sens?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
Cira, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Mihaela457 Mihaela457 Buna ziua, Eu sunt in divort cu sotul meu. Avem o fetita in varsta de 16 ani, care vrea sa ramana cu tatal ei, dar el nu a depus niciun act pentru custodia ... (vezi toată discuția)
Inapoiere minor andreapop andreapop Buna ziua. Incerc sa fiu scurta, dar in acelasi timp explicita. Cetateni romani casatoriti in Romania. Divortati in Italia. Custodie comuna a minorei de ... (vezi toată discuția)
Divort casatorie in tunisia lipovanm lipovanm buna seara,va rog daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari fiica mea sa casatorit in tunisia a ramas insarcinata si a nascut o fetita de ... (vezi toată discuția)