Va relatez in cateva cuvinte putin problema mea medicala..Inainte de a ramane insarcinata am facut tratament psihiatric.In timpul sarcinii neluand tratament simptomele au reaparut.La cateva zile de la nasterea fetitei s-a produs un declic si am avut o tentativa de suicid(nu as mai face niciodata acest gest-este prostia cea mai mare a vietii mele).Dupa acest episod viata a mers mai departe,acum sunt bine...,.Am fost si sunt o mama responsabila,dedicata in totalitate fetitei pe care practic am crescut-o singura.Eu cu tatal fetitei nefiind casatorita( este recunoscuta,pe numele lui)...venea si o vedea 1-2 ori pe saptamana...financiar eu am avut totdeauna contributia cea mai mare.Fetita are acum 3 ani jumatate.Am incercat o cale amiabila.,dar sunt aspecte care ma nemultumesc.Eu am la ora actuala un diagnostic f.generalizat (medicul curant mi-a sugerat ca as putea in urma expertizei psihiatrice facute cu comisie in cadrul procesului sa am diagnosticul pus de schizofrenie.)As putea sa pierd copilul in instanta?Sa ajunga la tata si eu sa fiu cea cu program de vizitare?Cat m-ar defavoriza acest diagnostic?Familia mea,bona mea pot sa fie martori ca sunt o mama buna,ii ofer afectiune,ma ocup de copil,nu il maltratez..etc..Nu se va tine cont deloc de faptul ca am fost o mama responsabila,capabila sa imi cresc copilul cand a fost mai mic(perioada f.grea).?Nu m-am reabilitat suficient in ochii unui judecator dupa 3 ani si sa imi dea castig de cauza?Trebuie sa fac cu orice pret amiabil si sa inchid ochii la tot? Amiabil sunt convinsa ca nu va respecta nimic...deja la faza de discutii mi-a zis ca el se poate razgandi oricand.Nu vreau decat fata sa fie la mine...cu drept de vizitare din partea tatalui si vacante cum da legea...nu dupa progamul lui de serviciu care pe mine m-ar dezavantaja.Si eu lucrez si am si eu viata mea.Multumesc anticipat.Scuzati romanul...
Încercați amiabil, la notar. Mai cedați si Dvs, mai cedează si el in interesul major al copilului. Si programul la care conveniți la notar trebuie respectat întocmai ca o hotărâre judecatoreasca. O alta modalitate ar fi sa mergeți la un mediator. Tot asa, cu o hotărâre de comun acord pe care mediatorul sa o pună in scris si apoi acesta sa mearga cu respectiva hotarare la judecător si sa obțină o hotarare de expedient. Adică o hotarare care sa respecte voința părților. Alta modalitate ar fi sa deschidă tatal copilului proces pentru vizitare minor si legături personale cu minorul si dupa efectuarea vizitei de la autoritatea tutelară sa încheiați cu acesta o Tranzacție cu privire la acest program de vizite si sa il semnați in fata judecătorului. Concret, cel mai bine este sa va angajați un avocat bun si impreuna cu acesta sa decideți pe ce drum mergeți pentru binele copilului