avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces vandalism autovehicul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces vandalism autovehicul

Bună ziua,
La începutul lunii iunie a.c. am fost anunțat de organul de poliție că autoturismul proprietate personală, parcat la locul obținut legal, a fost vandalizat și că făptuitorul a fost prins.
Am fost invitat la Politie unde am depus o plângere și am menționat în finalul ei că nu am nici o pretenție de despagubine. Ieri, 02.08.2018, am primit o comunicare de la judecătorie.
Cum trebuie să procedez legal în continuare neavand nici o pretenție de la făptuitor?
Ce costuri ar presupune acest proces (eventual si un avocat din oficiu
repartizat în mod obligatoriu de către instanta)?
Este necesară prezența mea la proces în aceăsta situație?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:52, 3 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca ati fost citat la judecatorie in calitate de persoana vatamata (daca nu v-ati constituit parte civila in procesul penal), pentru ca acestea sunt regulile privind citarea. De avocat din oficiu nu aveti nevoie. Procesul se poate desfasura si fara prezenta dvs., insa daca tot ati depus plangere puteti sa va prezentati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citare la nesfarsit la tribunal noane noane Am fost de fata la o altercatie intre doi amanti,(pe care nu-i cunosteam dar totul se petrecea in fata casei mele pe dr.public)intrucat lucrurile iesau de sub ... (vezi toată discuția)
Citatie la judecatorie ca parte vatamata - trebuie sa ma prezint in mod obligatoriu? adimg adimg Buna seara, Ma aflu in urmatoarea situatie: mi s-a furat portofelul in urma cu o luna, iar faptasul a fost prins chiar atunci. Imediat dupa ce am fost eu ... (vezi toată discuția)
Citare ca faptuitor dsitc dsitc Buna seara, Azi am primit o veste la care chiar nu ma asteptam , o citare ca faptuitor intr-un dosar penal, aparent deschis in 2008, la Bacau desi eu sunt din ... (vezi toată discuția)