avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - Provocare dificila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - Provocare dificila

Buna ziua,

Incep prin a prezenta situatia.
Bunica si bunicul au achizitionat o casa la tara plus multe terenuri, in urma cu c.a. 40 ani,
Dupa 10 ani bunicul a murit, bunica a ramas cu 3 copii, a trecut printr-o depresie majora, a fost foarte dezorientata, timp in care fratele bunicului (decedat acum 2-3 ani), a vandut ilegal, cu ajutorul unui membru (inca in viata) al primariei la momentul respectiv, toate terenurile bunicii.
Partea mai dificila este ca atat documente cat si contracte, nu mai exista, terenurile sunt de mult proprietatea de nedrept a altor persoane, insa exact asta e problema.
Avand aproape 80 de ani, si pentru ca sunt mai multi copii implicati, exista posibilitatea de a recupera cel putin titlul de proprietate pentru casa ? mentionez ca impozitele sunt platite la zi, nu sunt datorii s.a.

Solutii, variante de remediere a acestei nedreptati, exista ?
Cel mai recent răspuns: Gizacerboar , utilizator 07:59, 7 August 2018
Aceasta "dezorientare" e foarte ....relativa.
Nu va supărați, dar ma cam indoiesc ca bunica a fost intr-atat de dezorientată încât nu știa ce face. Parerea mea este ca in lipsa actelor de proprietate nu se poate aprecia daca vânzare a fost ilegală sau nu.
Titlurile de proprietate se emit numai pe terenuri. Titlu de proprietate pe casa nu există. Înteresati-vă la Primărie pe rolul cui sunt bunurile in prezent și ce act de proprietate a stat la baza.
Nu pot sa bag mana in foc ce stari sau situatii au fost acolo. Un lucru e cert, bunica nu a semnat nimic, nu a stiut nimic de instrainarea acestor terenuri, abia dupa cativa ani,
Ok. Multumesc o sa intrebam, insa cel mai probabil, fiindca in prezent la primarie, in pozitia ce-mi poate oferi aceste informatii, e fiica membrului de care mentionam, mare lucru nu pot afla. Sau poooate pot afla cel mult 1 propriettar, in 40 de ani sigur s-au schimbat multi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)
Delimitare proprietati serban73 serban73 Strabunicul a avut 3 copii (bunicul si 2 frati) si un teren pe care la impartit in trei . Cei trei copii si-au facut casa pe pamanturi aflate unul langa ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei pana bogdan pana bogdan Strabunicul meu a murit in 1975 lăsând mostenire 3 hectare de padure, case,,, terenuri! Am dreptul să cer in instanţă parte din moştenire in ... (vezi toată discuția)