avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie persoana fizica

Cum as putea recupera o datorie la un imprumut acordat unei persoane fizice prin transfer bancar (am specificat clar in transfer ca este imprumut) in aprilie 2018? Dupa ce am mai citit aici raspunsuri la probleme similare am trimis si o notificare persoanei in cauza in care am specificat si un termen limita pentru recuperarea datoriei. Ce altceva as mai putea face?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:42, 3 August 2018
O acțiune în răspundere civilă contractuală, contactați un avocat.
Se poate acest lucru atata timp cat nu a existat un contract intre noi? Va multumesc!
Da, in virtutea principiului consensualismului, faceti dovada prin acel OP, poate recunoaste paratul datoria, etc.
Din pacate, nu va puteti prevala de proba cu martori, aceasta fiind admisa cand valoarea contractului este de peste 250 lei doar in contradictoriu cu profesionistii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara Dorina0164 Dorina0164 As vrea să mă puteti ajuta,am făcut greșeală să iau o echipa de băieți pentru renovarea unui apartament,nu am contract cu ei,am dat și suma de 8500 ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut persoana fizica coneofcold coneofcold RECUPERARE IMPRUMUT PERSOANA FIZICA La inceputul acestui an am imprumutat o fosta iubita cu o suma de bani semnificativa (as spune chiar mare) de care avea ... (vezi toată discuția)
Cum pot să-mi recuperez banii de la o societate de constructii iulianpinzaru iulianpinzaru Bună ziua, anul trecut mama soacra a contactat o societate de construcții privind ridicarea mansardei la casa noastră, a venit o firma care prin negociere a ... (vezi toată discuția)