avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL

Vreau sa infiintez un SRL impreuna cu un asociat. Am inteles ca cea mai buna varianta ar fi optarea pentru microintreprindere cu impozit pe profit de 16%. Pot sa functionez cu acest SRL pentru cateva luni de zile fara angajati? Daca da, cum justific facturile/serviciile prestate? Mentionez ca firma va avea ca obiect de activitate Publicitate, Pr, Comunicare. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: office_contaconsulting@yahoo.com , utilizator 20:50, 4 August 2018
Buna seara , nu stiu daca varianta cea mai buna ar fi impozit profit , insa ce va pot spune este ca: trebuie sa tineti cont , ca impozitul pe profit este avantajos in cazul in care se fac investitii mari si pe termen lung , caz in care veti plati 16 % , pe cand microintreprinderea plateste 1 % cand are salariati si 3 % fara salariati , cota ce se aplica la veniturile realizate , de obicei la trimestru . Impozitul pe profit se aplica intre 500.000 - 1.000.000 euro , Pentru serviciile prestate veti emite factura , care se va inregistra in contabilitate , cred ca dvs si asociatul veti fi efectiv prestatorii de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere contabilitate kovacskristof200 kovacskristof200 Buna ziua, Vrem sa facem o microintreprindere, 2 proprietari, fara angajati. Avem un venit din servicii afiliere, adica la sfarsit de luna ni se vireaza o ... (vezi toată discuția)
Echipa foto-video fotografeveniment fotografeveniment De cateva luni fac fotografie de eveniment (nunta, botez, majorat) si sunt insotit de un coleg cameraman. Ne gandim sa intram in legalitate , insa deocamdata ... (vezi toată discuția)
Sfaturi infiintare firma IuliaBoangher IuliaBoangher Buna ziua, In cazul unei persoane somere de peste 45 ani care doreste sa desfasoare o activitate pe cont propriu, cum ar fi mai bine sa se inregistreze din ... (vezi toată discuția)