avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Copilul meu minor s-a angajat la un restaurant unde ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Copilul meu minor s-a angajat la un restaurant unde face ture lungi și ia salariu 700 lei/lună. Este legal?

Copilul meu are 16ani si 11 luni si sa angajat la un restaurant ca picol (dar ia si mese) lucreaza de la8:30 pana la1,2 sau3noaptea o zi da una nu.uneori ii cheama si in ziua libera de la 18 la 1 noaptea.ia salariu 700 lei pe luna,este legal?
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:15, 5 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este legal... În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.

Tinerii în vârstă de până la 18 ani nu pot presta muncă suplimentară.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Din ceea ce ne-ati prezentat rezulta ca angajatorul nu respecta nici programul legal si nici nu-i acorda salariul minim pe economie.
Mai multe informatii despre incadrarea minorilor gasiti aici: [ link extern ] /
iar despre salariul minim aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat sa lucrez mai mult de 6 ore? Mărginaș Mărginaș Buna ziua am 17 ani și lucrez la un abator,și in contractul meu scrie 6 ore de munca dar eu stau 8-9-10 ore,pot sa fiu obligat de către șef sa lucrez mai ... (vezi toată discuția)
Unde fac o plangere daca angajatorul abuzeaza de liberele legale? furnisoara furnisoara Buna ziua, Unde as putea face o plangere in cazul in care angajatorul ne cheama la munca in liberele legale de la stat, inclusiv sambata fara o ... (vezi toată discuția)
Contract individual de muncă Cristiety Cristiety Lucrez la o firmă de transport, șofer, În contractul de muncă scrie 8 ore pe zi , eu lucrez 9 ore sau 10 ore pe zi iar retributia lunară este salariul ... (vezi toată discuția)