avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi obligat sa lucrez mai mult de 6 ore?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi obligat sa lucrez mai mult de 6 ore?

Buna ziua am 17 ani și lucrez la un abator,și in contractul meu scrie 6 ore de munca dar eu stau 8-9-10 ore,pot sa fiu obligat de către șef sa lucrez mai mult decât imi scrie in contractul de muncă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 6 Noiembrie 2018
1. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

2. Art.112 C.mun.
...
(2) În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.

Art. 124.
Tinerii în vârstă de până la 18 ani nu pot presta muncă suplimentară.

3. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Am inteles,dar azi m-am certat cu șeful si a zis că la abatoare programu de lucru e cât ai de lucru,cât am de lucru atâta stau...e corect?
Nu, nu este corect. Trebuie sa stai 6 ore. Punct.
Nu este corect .. sesizati ITM-ul daca vi se impune sa stati peste programul de 6 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor la sala de aparate Bmwpisicuta Bmwpisicuta M am angajat intr un bar unde era și sala de aparate ,și au dispărut 1000 de lei din stocul de la aparate ,și ei zic cică ca eu is responsabil pe bani aia ... (vezi toată discuția)
Copilul meu minor s-a angajat la un restaurant unde face ture lungi și ia salariu 700 lei/lună. este legal? gina boltasu gina boltasu Copilul meu are 16ani si 11 luni si sa angajat la un restaurant ca picol (dar ia si mese) lucreaza de la8:30 pana la1,2 sau3noaptea o zi da una nu.uneori ii ... (vezi toată discuția)
Program de lucru got2i got2i Buna ziua.Sora mea lucreaza infirmiera ,la un spital de stat.In ultima vreme se simte extenuata din cauza programului de lucru,care eu cred ca nu este unul ... (vezi toată discuția)