avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recuperare suma rezervare apartament
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recuperare suma rezervare apartament

Buna ziua, in Aprilie am dar 1000e pe o hartie semnata de mine si reprezentantul dezvoltatorului pentru rezervarea unui apartament urmand ca in 10 zile sa se semneze antecontractul. M-am prezentat in termen la notar dar dezvoltatorul a vrut sa vanda ap. unei persoane fizice urmand apoi sa il cumpar eu de la pf si s-a amanat semnarea antecontractului deoarece dura vanzarea lui cu pf. Ulterior sa aflu ca are 2 ipoteci pe ap. urmand a fi scoase la inceputul lunii Iunie, deoarece eu am zis ca il vreau curat si sa fac la randul meu un credit ipotecar. Intretimp au fost probleme cu finisajele unde am mai platit 700ron ('pe ochi frumosi'). Din Aprilie pana acum nu s-a miscat absolut nimic si vreau sa renunt. Ce pot face sa recuperez banii dati? Unde pot face placere?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 00:23, 7 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va trebui sa-l actionati in instanta.
Va sfatuiesc ca sa mergeti cu toate actele si probele la un avocat care sa va ajute.
Va sfatuiesc sa solicitati aplicarea prevederilor art 1544 C.Civ.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulați acțiuni la instanța din sectorul unde se află apartamentul, solicitând restituirea arvunei, cu daune interese.
Multumesc de raspuns. Va rog sa ma indrumati unde as mai putea merge sa le fac plagere fara a avea nevoie de un avocat. Am fost indrumata sa depune plangere la Parchetul General pentru infractiunea de inselaciune. credeti ca pot misca ceva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apreciez că ne aflăm în fața unui litigiu civil, formulați acțiunea despre care am făcut vorbirire la Judecătoria din circumscripția imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezervare apartament in bloc in construita neonorata stefan90 stefan90 Buna ziua, Am dat un avans dezvoltatorului pentru rezervarea apartamentului in blocul in constructie (2000 euro), si am specificat ca voi mai aduce inca ... (vezi toată discuția)
Expirare antecontract apartament bilcarson bilcarson La cumpararea unui apartament antecontractul a expirat in 31.10.2019. Contractul cuprinde posibilitatea prelungiri numai cu acordul partilor. Dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract vanzare-cumparare geopop geopop Buna ziua, dragi cititori si specialisti! Eu, cumparator, am semnat un antecontract vanzare-cumparare apartament in care este mentionata data de 1 decembrie ... (vezi toată discuția)