avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Tip firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Tip firma

Buna ziua!
Doresc infiintarea unei firme prestatoare de servicii artistice : formatie de instrumentisti, care sa presteze la diferite evenimente atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice, sau autoritati locale.
As vrea sa stiu care este cel mai simplu tip de firma pe care sa-l aleg, d.p.d.v. juridic si contabil : s.r.l., p.f.a., i.i., sau o.n.g. avand in vedere ca ceilalti instrumentisti trebuie platiti si as dori sa am o relatie de colaborare si nu de angajator cu acestia.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 14:28, 6 Noiembrie 2009
naesebi a scris:
Doresc infiintarea unei firme prestatoare de servicii artistice : formatie de instrumentisti, care sa presteze la diferite evenimente atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice, sau autoritati locale.
As vrea sa stiu care este cel mai simplu tip de firma pe care sa-l aleg, d.p.d.v. juridic si contabil : s.r.l., p.f.a., i.i., sau o.n.g. avand in vedere ca ceilalti instrumentisti trebuie platiti si as dori sa am o relatie de colaborare si nu de angajator cu acestia.

Buna ziua,
Dupa opinia mea, este foarte interesanta ipoteza infiintarii unei Asociati sau a unei Fundatii (org. non-profit) care poate fi legata de locul Dvs. de origine sau de promovarea zonei sau de turism, sau de tipul de muzica, etc.
Puteti plati colaboratorii din incasari si totodata puteti obtine subventii, sponsorizari, donatii, etc., poate chiar de la autoritati publice (primarii ? ministere ?), institutii de cultura, oameni de bine, etc.
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
Domnule Marcov,
Va multumesc pentru raspuns! Mai ramane sa studiez particularitatile de evidenta contabila pentru entitatile non-profit si sa ma decid.
Cu condescendenta,
ing. Nicolae-Sebastian SANDU
Folositi, eventual, contabilitatea simplificata pentru ONG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru o scoala de dans ce forma juridica imi recomandati? paflorin paflorin Eu si prietena mea dorim sa infiintam o scoala de dans pentru copii(balet,dans modern,dans de societate,populare nationale si internationale si mai putin ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie sportiva kid77xxl kid77xxl Buna ziua, Va rog frumus sa ma ajutati cu sfaturi pentru a infiinta o asociatie sportiva. Impreuna cu un grup de prieteni am format o echipa de minifotbal si ... (vezi toată discuția)
Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)