avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Am cetatenie dubla a Moldovei si Romaniei ( domiciliu in Galati), am lucrat in baza unui contract de munca in Moldova, copilul e nascut la Chisinau. Acum primesc indemnizatii ca cetatean moldovean,..... o suma putin spus modesta ...:(
Pot eu beneficia si de indemnizatia pentru cresterea copilului din Romania?
Romania are acord guvernamental bilateral incheiat cu Moldova?
Cel mai recent răspuns: Cammie , utilizator 18:05, 3 Noiembrie 2010
Avand in vedere ca este un venit supus impozitarii, da.
buna seara,

va rog sa ma ajutati cu o intrebare: daca o persoana pleaca intr-o alta tara membra UE cu contract de detasare si ramane insarcinata in aceasta perioada beneficiaza de aceleasi drepturi cu ale celorlalti angajati? (sa nu poata fi concediata dupa anuntarea sarcinii indiferent daca perioada de detasare se termina inainte de nasterea copilului, sa beneficieze de concediu de maternitate / crestere copil, indemnizatie crestere copil, etc.?)
Beneficiaza de drepturile statului in care este detasata sau de cele din RO? Sau poate sa aleaga?

multumesc anticipat
Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de indemnizatia pentru cresterea copilului.
De curand am aflat ca sunt insarcinata. Sunt angajata cu carte de munca la o institutie publica si am si un contract civil de prestari servicii. Cele 2 venituri se iau in calculul indemnizatiei. Dar daca acum mai inchei un contract de prestari servicii cu o alta firma, se va lua in calcul?

Multumesc.
1. Pentru calcularea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani se iau in calcul toate veniturile profesionale impozabile din cele 12 luni premergatoare nasterii.
2. In aceste venituri intra si cele obtinute prin contracte de prestari servicii sau de colaborare, indiferent de durata acestora.
tudorvaleriu a scris:

1. Pentru calcularea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani se iau in calcul toate veniturile profesionale impozabile din cele 12 luni premergatoare nasterii.
2. In aceste venituri intra si cele obtinute prin contracte de prestari servicii sau de colaborare, indiferent de durata acestora.

Multumesc de raspuns!
Stiam ca pentru a putea beneficia de indemnizatie trebuie sa lucrezi cu cel putin 10 luni inainte de nasterea copilului. Ma gandeam ca poate aceasta regula se aplica si pentru contractele civile.

Alte discuții în legătură

Conditii acordare indemnizatie crestere copil DrSam DrSam Buna ziua am si eu o intrebare referitor la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului= situatia mea este urmatoarea=in perioada2004-2005 am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie lunara pt. cresterea copilului - pls urgent! cristop cristop Salut! Am nevoie de un raspuns urgent in domeniul platii indemnizatiei lunare pt. cresterea copilului. Am citit OUG 148/2005 + Normele de aplicare "pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil say say Daca o persoana s-a angajat la data de 01.02.2010 si se asteapta sa nasca pe 25.01.2010 va beneficia de indemnizatie de crestere copil? In ce lege este ... (vezi toată discuția)