avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la încetarea contractului de muncă fără ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la încetarea contractului de muncă fără preaviz

Buna ziua,am și eu următoarea întrebare:daca nu mi s-a dat salariile de 4 luni,dar am luat ceva bani sub forma de împrumut până la plata salariilor,având funcția de gestionar,mi se oprește și garanție,pot sa închid colaborarea fara preaviz?Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 6 August 2018
In speta, puteti demisiona fara preaviz.

Neplata salariului poate constitui motiv de a demisiona fara preaviz.
art.81 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

art.40 C.mun.
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Daca un angajat isi da demisia fara preaviz pe motiv ca nu si-a primit salariul in data de 15, asa cum apare in contract, reprezinta acesta un ... (vezi toată discuția)
Demisie contract de munca conventie cu statul Nena05 Nena05 Buna ziua. Am fost angajata prin conventie cu statul, am aflat ca timp de 8 luni angajatorul nu a platit nicio contributie catre stat : CASS, CAS, FS. Doresc ... (vezi toată discuția)
Posibila demisie razvypitesti razvypitesti Buna seara. Doresc daca este posibil cateva lamuriri cu privire la demise. Vreau ca vineri sa imi depun demisia, dar nu as vrea sa mai stau cele 20 de zile ... (vezi toată discuția)