avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul crestere copil tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul crestere copil tata

Buna ziua. Am un prieten care doreste sa intre in concediu paternal dar nu stie daca indeplineste conditiile. El e angajat de doua luni la o firma, vor fi patru luni cand se va naste copilul, dar nu mai lucrase de 8 luni. Cum se face calculul indemnizatiei? Poate sa faca cerere catre firma unde lucreaza acum? Cum trebuie sa procedeze. Sotia nu a lucrat si nu lucreaza. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dragnia , utilizator 10:02, 10 August 2018
Si inainte de angajarea aceasta ce statut a avut ?
Inainte de angajarea de acum, el a avut 8 luni pauza, iar inainte de cele 8 luni a lucrat cativa ani la o alta firma, legal. Nu stie daca poate intra in paternal si daca da, cum i se calculeaza indemnizatia avand in vedere pauza de 8 luni. Va multumesc.
Cand este preconizata nasterea (data)?
Intr o luna si jumatate, maxim doua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu tata la nastere copil serpisor83 serpisor83 Buna ziua, as vrea sa aflu si eu de cat concediu am dreptul prin lege la nasterea copilului, fara a intra eu in concediu de crestere copil, mama ramanand cu ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate cu perioada de munca incompleta sorinci sorinci Buna ziua! Sotia mea este insarcinata iar nasterea este preconizata la mijlocul lunii Aprilie 2013. Ea lucreaza de pe data de 20 August 2012. Anterior a mai ... (vezi toată discuția)
Tatici pot lua indemnizatie ? Anto Eli Anto Eli Buna ziua.. sunt insarcinata in 3 luni de sarcina si mai am un bebe de un an si 2 luni..nu am putut lucra sa fac 12 luni la un loc de munca asa ca nu pot ... (vezi toată discuția)