avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare concediu prenatal

Buna ziu,vreau sa stiu cum e cu concediul ptr risc maternal.Eu lucrez din 25 mai 2017,in urma unui consult sunt insarcinata prima luna,lucrez tot timpul stand pe scaun (cusatoreasa)si ma doare spatele .Ca sa nu imi fac rau la sarcina pot sa imi iau concediu medical pana ce nasc ?Ma incadrez oare la concediu ptr ingrijirea copilului pana la 2 ani?Astept rasp.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 18:05, 8 August 2018
Buna dimineata. Angajatorul dvs. a fost informat În scris despre sarcina dvs.? Daca da, are cateva obligatii de urmat... Daca nu a fost informat, faceti asta cat mai repede pentru a beneficia cât mai curând de drepturile dvs.
Si despre CCC ( Concediu Crestere Copil), din discutiile anterioare, am inteles ca trebuie sa aveti minim 12 luni venituri impozabile din ultimele 24 anterioare nasteri copilului... Din Martie anul trecut pană acum... eu zic ca puteti beneficia de indemnizatie precum si de concediu pre si postnatal.
Un model de instintare gasiti aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Sarcină ușoară
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Ionut.ion, utilizator
Buna dimineata,va multumesc ptr rasp.dar eu am specificat ca lucrez din 25 mai 2017 si acuma suntem in 2018 ,08august.Nu as avea un 1 si 3 luni de munca si de cotizare?Am inteles ca in ultimele 24 de luni 1 an sa fi cotizat.Nu am 1 an de cotizatie?Eu ar trebui sa nasc prin april -mai 2019 nu ma incadrez la nimica? Va multumesc ptr intelegere.

Ionut.ion a scris:

Buna dimineata. Angajatorul dvs. a fost informat În scris despre sarcina dvs.? Daca da, are cateva obligatii de urmat... Daca nu a fost informat, faceti asta cat mai repede pentru a beneficia cât mai curând de drepturile dvs.
Si despre CCC ( Concediu Crestere Copil), din discutiile anterioare, am inteles ca trebuie sa aveti minim 12 luni venituri impozabile din ultimele 24 anterioare nasteri copilului... Din Martie anul trecut pană acum... eu zic ca puteti beneficia de indemnizatie precum si de concediu pre si postnatal.
Un model de instintare gasiti aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Sarcină ușoară

Buna dimineata, Din neatentie am incurcat datele... Va incadrati pentru prenatal, post natal si indemnizatie de cresterea copilului din datele dvs. si ce cunosc eu... Dar, ca femeie insarcinata (salariata gravida) aveti cateva beneficii ( sa le zic asa) la locul de munca.
Printre acestea este si concediul de risc maternal, care se acorda in anumite conditii...
Dar, pentru a putea beneficia de toate aste, nu vi le da numeni gratuit, trebuie cerute, trebuie urmati pasii din postul anterior, Instintarea In scris a angajatorului despre starea dvs. de graviditate.
Cititi si aceasta OUG. pentru a intelege mai bine drepturile si indatoririle dv., atentie la Art. 2, litera c, de acolo "incep" toate.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Ionut.ion, utilizator
Va multumesc pentru atentia acordata si pentru raspunsurile date.O zi excelenta va doresc.
Multumesc, asemenea si dvs. Sarcina usoara si, sper, sa nu fie probleme* cu angajatorul... Si puteti reveni cu intrebari, daca mai e nevoie, vă va ajuta cineva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de cresterea copilului MirelaPav MirelaPav Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu indemnizatia ccc. Sunt insarcinata in 9 saptamani, data probabila a nasterii este pe 11.11.2018. Am muncit in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru cele care sunt in perioada determinata Irina.Stefanescu Irina.Stefanescu Buna ziua! Sunt angajata pe perioada determinata de 1 an, aceasta expirand pe 5 septembrie. Am ramas insarcinata si ar trebui sa nasc la finalul lunii ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatie de maternitate daca demisioneaza de la firma unde este angajata? cimpineanuromeo cimpineanuromeo Buna Ziua! sora mea este insarcinata in ultima luna si doreste sa demisioneze de la firma unde este angajata.Intrebarea mea este daca ea a realizata 12 stagii ... (vezi toată discuția)