As dori ,daca se poate sa aflu si eu raspunsul la o intrebare.
Situatia este urmatoarea : Acum 13 Ani mama mea l-a cunoscut pe actualul meu tata (vitreg ) , in urma cu 9 ani si 10 luni s-au casatorit legal si sunt impreuna si acum, tot legal. Tatal meu vitreg are un fiu dintr-o casatorie anterioara, un fiu legitim. In prezent tatal meu vitreg se afla ,, pe moarte ,, din cauza unei boli necrutatoare. Mama mea si fiul lui legitim NU sunt trecuti in contractul casei . NU exista act de donatie , vanzare/cumparare sau mostenire catre fiul lui sau alte persoane. In cazul nefericit al decesului tatalui meu vitreg , ce drepturi are mama mea ( inclusiv eu ) , avand in vedere ca noi il ingrijim, noi suntem alaturi , dar are un fiu legitim. Exista posibilitatea ca mama mea sa NU aibe nici un drept de locui in casa, dupa decesul tatalui meu ?
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
La decesul tatălui vitreg, mama va moșteni 1/4, iar fiul 3/4.
Dvs nu aveti vocație succesorala pentru că nu sunteți fiica naturală și nici nu ati fost adoptată legal.
Cat priveste casa, întrebarea este care e momentul dobandirii?
Dacă a fost cumpărată în timpul căsătoriei cu mama dvs, este bun comun, chiar dacă figurează doar numele sotului. În atare situație, cotele vor fi altele.
Succesiune
labuta
Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ucurel69
am dreptul la mostenire in urma decesului tatalui vitreg? . Mentionez ca mai am un frate rezultat din casatoria de 33 ani cu tatal vitreg,care la rindul lui a ... (vezi toată discuția)