avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna! Vi-as fii tare recunoscatoare daca ati putea sa ma ajutati si pe mine! Sunt casatorita si am 2 copii tatal lor fiind sotul meu. In urma cu doi ani acesta a avut o aventuracu o tanara de 25 de ani care a ramas insarcinata cu el. Sotul meu pretinde ca nu stie cum s-a intamplat pt ca era beat si ea a venit la el iar de sarcina nu i-a zis decat cand a avut 6 luni, motiv pt care el crede ca a fost santajat pe undeva. S-a oferit sa plateasca pensie alimentara si a si ajutat-o la nastere cu bani dar ea a zis ca nu vrea nimic. Intrebarea mea e: daca pe viitor se razgandeste ce drepturi avem noi ca si familie ( pt ca am hotarat sa ramanen impreuna)? Avem si o rata destul de mare pt casa in care locuim la care se adauga si bunastarea copiilor nostri. Ne simtim trasi pe sfoara de ea ,incearca sa il manipuleze in continuare pe sotul meu. Ce masuri putem lua noi impotriva ei? Va multumesc tare mult de ajutor!
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 11:57, 9 August 2018
Daca se poate si va aparea in certificat ca tata, mama va trebui sa apeleze mereu la consimtamantul lui?

Nu, atata timp cat nu exista o sentitna de autoritate parinteasca comuna mama nu va avea nevoie sa apeleze la consimtamantul tatalui.
Iar copilul se face automat mostenitor al bunurilor noastre?

Nu e nevoie sa va bagati mereu in ecuatie. Copilul nu are drept la nimic din ce va apartine dumneavoastra, are dreptul doar la o parte din bunurile tatalui.
Am citit pe internet ca nu se poate si ca ar putea sa faca inchisoare intre 3luni si un an. Este adevarat?

Si daca ar fi adevarat, ar trebui sa va intrebati daca sunteti pregatita sa va ocupati de cresterea copilului pe care l-a facut sotul dumneavoastra cu alta. Ca daca mama intra la puscarie unde credeti ca ajunge copilul? La tata.
Imi pare rau ca va dau o veste trista pentru dumneavoastra insa mama nu poate ajunge la puscarie.
Daca se poate si va aparea in certificat ca tata, mama va trebui sa apeleze mereu la consimtamantul lui?

Ca să apară în certificatul de naştere al copilului, soţul dvs. trebuie să recunoască copilul la Starea Civilă sau prin declaraţie notarială ori mama să introducă acţiune în instanţă pentru recunoaşterea paternităţii de către tatăl copilului.
Abia apoi, este valabilă afirmaţia dvs. privind consimţământul tatălui în problemele ce privesc copilul., indiferent de existenţa unei sentinţe judecătoreşti privind autoritatea părintească, fiindcă autoritatea părintească comună se prezumă de la naşterea copilului sau, în cazul soţului dvs., de la stabilirea filiaţiei.
În situaţia în care mama obţine autoritate părintească unică, prin sentinţă judecătorească, nu mai este necesar consimţământul tatălui.
În ce priveşte pensia de intreţinere a copilului, aceasta este, la fel, obligatorie legal după recunoaşterea copilului şi de la data introducerii acţiunii de solicitare a pensiei la judecătorie, deci nimic retroactiv.
Copilul tatălui are drept de moştenire din bunurile tatălui, exact ca şi copiii comuni, deosebirea este că ai dvs. copii moştenesc bunurile ambilor părinţi, copilul soţului doar 1/3 din partea tatălui; cuantumul moştenirii depinde de ordinea decesului celor doi părinţi.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
Martonze, utilizator
Abia apoi, este valabilă afirmaţia dvs. privind consimţământul tatălui în problemele ce privesc copilul.

Chiar daca apare in certificatul de nastere mama nu va avea nevoie de acordul tatalui dat fiind faptul ca nu exista autoritate parinteasca comuna. poate doar sa fie nevoie la iesirea din tara insa in rest....... deloc.
iar pentru iesirea din tara rezolva foarte frumos prin ordonanta in cazul in care tatal nu isi da acordul. Ba chiar il pune si la niste cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori xmicle xmicle am o fetita de 2 ani . tatal nu a recunoscut-o legal. ce pot face in cazul asta.? a stat o per cu noi a poi ne-a parasit (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu nasterea de la iubit SilviaMoldo SilviaMoldo Daca iubitul meu m a dat in judecata pentru stabilirea paternitatii baietelului nostru eu ii mai pot cere jumatate din cheltuielile de nastere sau daune? (vezi toată discuția)
Test de paternitate blue_lion blue_lion Situatia sta In felul urmator: am avut o relatie de scurta durata cu o femeie(concubinaj). A ramas insarcinata ,dar din diferite motive nu sunt sigur de copil ... (vezi toată discuția)