avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselaciune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselaciune

Buna ziua. Acum aprox. o saptamana in urma unui anunt pe internet am gasit sa cumpar un autoturism adus din germania in alt oras. M-am deplasat dupa ce am vb la telefon cu vanzatorul, am vazut, masina, am stabilit un pret iar apoi am cerut sa mergem la un centru de acte auto. Nefiind din acel oras am mers impreuna. Ajuns acolo cel de la acte a spus ca este mai simplu sa imi faca acte cu cei din germania si ca toate actele detinute sunt tot ce imi trebuie ptr inmatriculare. Eu insistand sa imi faca cu cel care o vindea acestia au spus ca se complica treaba , nu are fiscal, si ce mai trebuia. Cel de la acte in repetate randuri m-a asigurat ca totul este ok si nu mai este nevoie de nici un act. Dupa ce am platit acolo masina , vanzatorul a cautat o platforma ca nu avea numere si a aranjat sa o iau acasa. Am mers apoi la un centru de acte din orasul meu unde mi-a spus ca imi trebuie si acte de v-c intre mine si cel din germania. Am contactat vanzatorul de unde am cumparat masina dar se pare ca doar promite ca imi trimite actele . Ce este de facut in situatia asta , unde pot face o plangere si ce sansa am sa-mi recuperez banii? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
John_2105, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:38, 7 August 2018
Buna ziua,
In aceasta situatie va trebui sa va adresati instantei pentru a pronunta o hotarare prin care sa oblige paratul (cel de la care ati cumparat masina) sa intocmeasca documentele necesare dobandirii autoturismului (eliberarea cert. fiscal).
Cu stima
Multumesc ptr. raspuns dar intre mine si acest parat nu exista acte de v-c. Practic au facut contract intre mine si acea firma din germania.
Si reprezentantul, cel care a semnat in numele firmei din Germania, cine este? Daca aveti datele firmei...eu as lua legatura cumva cu ea sa vad exact situatia masini respective si apoi as vedea ce mai pot face... Suna a "teapa"mare... Bafta
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Ionut.ion, utilizator
Asta inteleg si eu ca este bine pusa la punct filiera . Ma gandeam ca exista ceva baza legala sa fie trasi la raspundere .
la partea legala nu ma "pricep", poate va ajuta un avocat la o cosultatie cu toate actele in fata... dar imi mentin parerea ca ar trebui sa luati legatura si cu firma din Germania, poate nu stiu ce se petrece in numele lor... sau poate ca si aceea firma apartine tot lor si... Vb. cu un avocat si vedeti ce se poate face... Bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism fara acte BiankaDobrosavljevic BiankaDobrosavljevic Buna! Am o problema destul de mare...Am achizionat un autoturism de la un cetatean roman, care nu avea dreptul de proprietate asupra acelui autoturism. ... (vezi toată discuția)
Certificat atestare fiscala. c3zar c3zar Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a ... (vezi toată discuția)
Auto sh simioana69 simioana69 :((Am achizitionat un auto Sh din Germania, in luna august 2012 adusa pe platforma, vinzatorul a luat primul rind de numere rosii,pe numele lui din Lugoj, apoi ... (vezi toată discuția)