avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit vandut la recuperatori
Discuție deschisă în Executare silită

Credit vandut la recuperatori

Buna ziua,

Recent am aflat ca mi s-a declarat creditul neperformant si s-a vandut la recuperatori.
Am aflat lucrurile acestea de la banca + dintr-o discutie telefonica cu firma de recuperari. Nu am primit nici o somatie de la ei dar mi-au spus ca in termen de 48 ore din momentul in care ei m-au anuntat, chiar si telefonic va trebui sa restitui integral toata suma, in valoare de 33000 ron. Avand un salariu minim pe economie, nu am de unde sa o restitui, in aceste conditii cum se procedeaza? Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 15:33, 9 August 2018
Trebuie sa va mobilizati sa platiti. Cu recuperatorii nu e de gluma.
Puteti sa analizati anticipat posibilitatea introducerii unei contestatii la executare, in cazul in care se va impune aceasta solutie.
Asa cum ati fost sfatuit si anterior, analizati posibilitatea introducerii unei contestatii la executare. Aveti in vedere durata ce a trecut de la momentul incheierii titlului executoriu, ultima plata, scadentele.
Nu sunt de acord cu nici una din soluțiile propuse mai sus. Eu in locul Dvs as fi fericit ca banca a cedat creditul către o firma de recuperări si nu as mai plăti un cent. De ce?... deoarece pentru firma de recuperari contractul Dvs nu reprezintă titlu executoriu.... si in momentul in care va vine de la executorul judecătoresc somație, din acel moment puteți face contestație la executare. Altminteri e prematur introdusa. Din acel moment, aveți nevoie de un avocat istet. Pana atunci sa nu va pună sfântul sa achitati ceva voluntar. E ca o recunoaștere de datorie
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Petre Enache, Avocat
Analiza anticipata presupune doar analiza, nu? Bineinteles ca sfaturile erau sa depuna contestatie la executare in momentul in care primeste somatie de la executor - in baza cererii creditorilor (societatii de recuperari creante).

Alte discuții în legătură

Contractul de cesiune de creanta este titlu executoriu ? catablue catablue Buna ziua, Daca sunt exectutat silit pe baza unui contract de cesiune intre Cetelem si Capital Invest(Kruk) se merita sau nu sa depun o contestatia la ... (vezi toată discuția)
Cerere executare silita aurtan aurtan Buna ziua, Am primit o instiintare de la un executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a declansat urmarirea silita mobiliara impotriva ... (vezi toată discuția)
Firma de executari vrea sa-mi puna poprire pe conturi mario77tt mario77tt In octombrie 2008 o Societate comerciala a cistigat un recurs in urma caruia cere ca eu sa restitui 3000 ron.Astazi am fost sunat de o firma de executari ... (vezi toată discuția)