Ce nu inteleg eu, de ce nu v-a dat banii înapoi de 6×, si in final aveați suma reală. Legea 17/2014 se refera la dreptul de preemtiune, nu sa nu se respecte cauzele antecontractului notarial.
crys18 a scris:
Buna ziua,
In data de 05 iunie 2018 am incheiat un Antecontract de vancare cumparare pentru un teren agricol.
Valoarea acestuia fiind de 75.000 Euro, mi sa propus de vanzator sa achit un avans de 60.000 Euro dar ca in contract sa apara un doar 10.000 Euro cu clauza ca la neefectuarea vanzarii sa primesc de 6 ori valoarea avansului, urmand ca diferenta de 15.000 Euro sa ii achit la finalizarea contractului.
Vanzatorul s-a folosit de Legea 17/2014, ce apare pe versoul antecontractului, care mie nu mi-a fost explicat/consemnat de notar si in urma cu cateva zile am primit o somatie pentru am ma prezenta maine 9 august 2018 la un executor judecatoresc sa ridic suma de 10.000 Euro, pentru ca acesta a facut un alt contract de vanzare cumparare pe data de 17 iulie 2018 cu arendasul... care este concubina lui...contract facut la acelasi notat.
Daca aveti ceva sfaturi as aprecia.
Multumesc.