avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Înșelat de notar și de vânzător: am plătit o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Înșelat de notar și de vânzător: am plătit o sumă mult mai mare decât scrie în antecontract și acum mă cheamă să-mi restituie doar avansul. Dacă aveți ceva sfaturi aș aprecia

Buna ziua,

In data de 05 iunie 2018 am incheiat un Antecontract de vancare cumparare pentru un teren agricol.
Valoarea acestuia fiind de 75.000 Euro, mi sa propus de vanzator sa achit un avans de 60.000 Euro dar ca in contract sa apara un doar 10.000 Euro cu clauza ca la neefectuarea vanzarii sa primesc de 6 ori valoarea avansului, urmand ca diferenta de 15.000 Euro sa ii achit la finalizarea contractului.
Vanzatorul s-a folosit de Legea 17/2014, ce apare pe versoul antecontractului, care mie nu mi-a fost explicat/consemnat de notar si in urma cu cateva zile am primit o somatie pentru am ma prezenta maine 9 august 2018 la un executor judecatoresc sa ridic suma de 10.000 Euro, pentru ca acesta a facut un alt contract de vanzare cumparare pe data de 17 iulie 2018 cu arendasul... care este concubina lui...contract facut la acelasi notat.

Daca aveti ceva sfaturi as aprecia.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:35, 7 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "crys18'.

1. Am inteles faptul ca "mi sa propus de vanzator sa achit un avans de 60.000 Euro dar ca in contract sa apara un doar 10.000".

2. Presupun ca ati achitat suma de "60.000 euro".
Sau ??? Gresesc ???

3. Care a fost MODALITATEA de achitare a avansului catre "promitentul vanzator" ???
Numerar (cash) sau prin virament bancar ???

Cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
trandafir2, moderator
Bune intrebari!... mai ales ca sub nici o forma nu aveați voie sa faceti plata in numerar la o suma asa mare... presupun ca dacă ati facut o totuși in numerar banii i ati retras din banca si se poate dovedi indirect ca ati achitat atat.
trandafir2, moderator
Buna ziua, din pacate o mare parte din banii au fost imprumutati de la 2 prieteni.
Plata sa facut cash.
crys18, utilizator
Faceti cu acei prieteni contracte de împrumut cu data anterioară plății sumei de bani... asa aveți acte care dovedesc ca ati achitat întreaga suma. Adevarul este ca ati dat peste niste escroci si va fi destul de greu sa recuperați inapoi banii. Mai ales dacă au mai fost si alte persoane păcălite. Aveți nevoie de un avocat istet.

crys18 a scris:

Buna ziua, din pacate o mare parte din banii au fost imprumutati de la 2 prieteni.
Plata sa facut cash.

Petre Enache, Avocat
Buna schema de escrocherie. Si daca v-ar fi dat terenul, de unde dadeati diferenta de la 10.000 la 75.000 daca deja i-ati dat 60.000? Sau in contract valoarea terenului a fost pusa la 25.000 euro?

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare apartament,din care am predat la data semnarii sale un avans de 15.000 lei. Contractul trebuia ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi recuperez avansul ? ContSters59282 ContSters59282 ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Intervenit intre subscrisii : I. \"XYZ\" domiciliat in ..... , si sotia \"XYZ\" cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune assportiva assportiva Am un teren luat in arenda cu drept de preemtiune de ordinul 1 (dreptul de preempţiune al arendaşului la cumpărare), iar proprietarul terenului doreste sa ... (vezi toată discuția)