avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bloc degradat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bloc degradat

Am un apartament la sasca montană iar blocul sa degradat foarte tare datorita faptului ca atît vecinii cît și primăria nu vrea să facă nimic în cea ce priveste acoperisul si fatada blocului în condițiile în care 12 apartamente sunt proprietate iar 2 sunt de primărie iar noi neavând asociatie de proprietari sau asociatie de locatari, noi platim la primărie apa si gunoiul. Aș dori să știu. daca și primăria trebuie să contribuie la repararea blocului sau nu si la ce autorități trebuie să apelez sa se ia măsuri
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:26, 9 August 2018
Daca primaria detine 2 apartamente, la cheltuielile de reparatii participa toti proprietarii locatari si primaria care inchiriaza.
Este nevoie de consintamantul tuturor proprietarilor plus al primariei pentru a se strange banii necesari reabilitarii./ repararii blocului.
Cineva dintre proprietari trebuie sa isi asume aceasta responsabilitate daca nu doriti sa infiintati o asociatie de proprietari la care sa adere si primaria (in numele chiriasilor).
Da așa ar trebui dar nu vrea nimeni sa pună bani ba mai rau primaria nu ne poate ajuta cu bani doar cu tigla care nu ne mai trebuie ca avem dar nu avem ce face cu ea ca acoperisul trebuie refăcut nou pentru ca altfel il ia vîntul pentru că unul dintre proprietari in loc să pună bani la acoperis a turnat placa de beton peste placa blocului si nu știu cui sa ma adresez la care dintre autoritati
Primaria are obligatia sa participe cu bani, alaturi de proprietari, proportional cu suprafata detinuta in proprietate.
Puteti sesiza Inspectoratul de stat in ctii. pentru degradarea blocului si Inspectoratul ISU-psi, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Exista riscul ca in urma constatarilor facute de institutiile statului sa se constate pericol de pragusire cu afectarea locatarilor, caz in care poate aparea si dispozitie de evacuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Îngrijire parte comuna sanda123 sanda123 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 2 nivele, cu acoperis de tigla, a carui pod este considerat uscator. Majoritatea locatarilor isi intind hainele acolo, dar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc la ultimul etaj 1, deasupra mea exista pod, ... Avramr Avramr Buna ziua, locuiesc la ultimul etaj 1, deasupra mea exista pod, blocul are o singura scara. În blocul respectiv sunt 6 apartamente.Nu avem asociație de ... (vezi toată discuția)
Problema cu un vecin. xxbogdanxx xxbogdanxx Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele, pe o parte sunt la nivelul 4 2 apartamente iar pe cealalta parte la nivelul 4 este podul acoperit cu tigla. In ... (vezi toată discuția)