avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare uscator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare uscator

Buna ziua, am si eu o intrebare ca tot intreb in stanga si n dreapta si nu ma lamureste nimeni. eu locuiesc intr o garsoniera conf.1 de 15 ani garsoniera e langa uscatorul de pe palier adica la fiecare etaj exista cate o camera sub forma de uscator, la mine pe palier nu foloseste nimeni acel uscator de ani de zile si daca tot e langa usa mea l am luat sa l folosesc personal si nici un vecin nu a avut nimic impotriva, acum as dorii sa l cumpar dar nu stiu unde sa ma adresez de unde sa incep si cum fac poate ma lamureste si pe mine cineva , va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:19, 8 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti nevoie de acceptul vecinilor si al asociatiei de proprietari dat in fata notarului care intocmeste actul de vanzare-cumparare (intre vecinii de palier si dvs.)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 7/1996
art.25
....
(2) Dreptul de proprietate comună forțată și perpetuă pe părțile comune ale unui imobil se valorifică numai împreună cu dreptul de proprietate exclusivă care poartă asupra acestuia sau a unei părți determinate din acesta.
....
(7) Imobilul, respectiv partea din imobil rezultat/ă din înstrăinare se va înscrie în cartea funciară urmând procedura cadastral-juridică reglementată la alin. (1).

(8) Operațiunea de împărțire a unei construcții - condominiu în mai multe unități individuale se numește apartamentare. Operațiunea de împărțire a unei unități individuale în mai multe unități individuale noi se numește subapartamentare. Aceste operațiuni se fac în baza unei documentații cadastrale și a actului autentic, întocmite în condițiile legii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a utiliza exclusiv partea comuna d eimobil este necesar sa obtineti acordul individual al vecinilor si al asociatieid e proprietari
Partea comuna d eimobil se poate utiliza exclusiv de catre un proprietari prin incheierea de contract de inchiriere
Daca intentionati achizitionarea spatiului uscator este procedura complexa ,necesita acord individual notarial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etse obligatoriu sa am releve pentru a vinde un teren cu cladire? stelutanicoleta stelutanicoleta buna seara! urmeaza sa vand o proprietate, imobil teren cu casa pe el. Am carte funciara, cadastru . Mi-a zis cineva ca trebuie releve. Trebuie neaparat? o sa ... (vezi toată discuția)
Folosinta balcon de pa casa scarii rusu dana rusu dana Buna ziua!Locuiesc intr un bloc de 4 etaje cu cate 3 apartamente pe palier. Apartamentele de la parter nu au balcoane dar o incapere la et.4 cu destinatia de ... (vezi toată discuția)
Spatiul rezervat uscatoarelor la garsoniera poate fi intabulat? kissvisylove kissvisylove am o garsoniera si este locata langa spatiul destinat uscatorului, nefolosit de ceilalti locatari de pe palier, am semnaturi de la toti proprietarii de pe ... (vezi toată discuția)